<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт курячого філе з шинкою та сиром у паніруванні  Міжнародні та державні свята в травні 2024 року: як працюватимуть та відпочиватимуть українці  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталі  Сирна паска без випікання "Три шоколади": рецепт від відомої кухарки  2 травня вдень до 27° тепла, подекуди невеликий дощ  Журналісти знову отримають доступ до кулуарів Верховної радивсі новини дня
Політика
Україна
08.04.2014 15234

Росія залишиться без двигунів до БМП

Шведський автомобільний концерн Volvo заморожує спільний проект дочірньої французької фірми Renault Trucks Defense з «Уралвагонзаводом» щодо створення бойової машини піхоти. Про це повідомила представник концерну Карін Вік.

«Так як ми бачимо багато факторів невизначеності навколо нашого можливої взаємодії, ми призупинили протокол про співпрацю», - заявила вона.

За кілька днів до цієї заяви директор з маркетингу Renault Trucks Defense Марк Шасіліан визнав, що на співпрацю з «Уралвагонзаводом» вплинула політична ситуація. «Проект застопорився через політичну ситуацію, яка зараз всім очевидна, але це не означає, що проект закінчився», - цитує його слова DW.

Французи повинні були виробляти двигун для БМП «Атом». Оскільки мова йшла про мотор Volvo, то угода вимагала згоди шведського уряду.

Нагадаємо, міністри закордонних справ країн Євросоюзу в ході зустрічі в Афінах в суботу узгодили необхідність вироблення нової стратегії щодо Росії. При цьому дипломати виступили за те, що новий раунд санкцій буде представлений лише в разі подальшої ескалації української кризи.

Оценка материала:

5.00 / 6
Росія залишиться без двигунів до БМП 5.00 5 6
Політика / Україна
08.04.2014 15234
Еще материалы раздела «Україна»