<
НОВИНИ ДНЯ: Нова військова допомога може послабити ворога і дати стратегічну ініціативу Україні, - Павлюк  Бойових вильотів на F-16 поки немає – все інше можливе: генерал заінтригував щодо постачання західних літаків  Як приготувати домашні хотдоги в духовці  У Генштабі повідомили, кому з чоловіків потрібно йти до ТЦК  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Експерт про удари СБУ по НПЗ РФ: "Путіна саджають на болісний шпагат"  Рубані котлети з індички: швидкий рецептвсі новини дня
Прес-релізи
Інше
02.05.2014 1447

Контактні лінзи – міфи і факти

Якісні контактні лінзи в нашій країні стали загальнодоступними лише в середині 90-х років 20 століття. В усіх бажаючих з’явилася можливість використовувати МКЛ. Проте активному використанню лінз заважають деякі міфи. Нижче наведені найпопулярніші з них.

1258839807_big_4450

1. Контактні лінзи гірше коректують зір ніж окуляри. МКЛ кращі тому, що знаходяться на рогівці ока, а не на відстані 10-15 мм як окуляри. До того ж окуляри можуть зсуватися і це приводить до зміни корекції. МКЛ постійно рухаються разом з очним яблуком і завдяки цьому ми можемо бачити збоку. Периферійний зір в контактних лінзах не зменшується. Дуже важливим є те, що лінзи не запотівають при зміні вологості і не буде проблем із входом в тепле приміщення.

2. Контактні лінзи некомфортні. Вважається, що чужорідне тіло (в даному випадку КЛ) буде викликати некомфортні відчуття. Сучасні лінзи виготовлені з якісних матеріалів повністю сумісних з тканинами ока, дуже тонкі та еластичні. Лише при першому надіванні можуть бути відчуття чужорідного тіла, але очі адаптуються протягом 20 хв. У будь-якому випадку саме від повноти обстеження і правильності підбору МКЛ офтальмологом залежить якість корекції та комфорт використання лінз.

3. Лінзи вставляються лише за допомогою лікаря. Така думка з’явилася через те, що частина людей боїться покласти лінзу на рогівку ока. Це лише психологічний ефект, який проходить після декількох вдалих спроб, проведених під наглядом лікаря. Після декількох днів тренувань на цю процедуру затрачатимуться секунди.

4. Контактні лінзи шкідливі для очей. При правильній експлуатації лінзи не несуть ніякої шкоди. Проблеми можуть виникати при нехтуванні правилами гігієни. Основною проблемою є недотримання термінів носіння лінз. За період носіння на лінзі з’являються забруднення, білок; зменшується насичення киснем тощо. МКЛ і контейнери для їх зберігання потрібно промивати розчинами. Це гарантовано збереже здоров’я очей.

5. МКЛ не сумісні з косметикою. Для носіїв контактних лінз розроблено спеціальну безпечну косметику. Проте якщо Ви хочете використовувати звичайну, ніхто цього не заборонить. Головне, щоб вона не потрапила на лінзу і не спричинила пошкоджень. Щоб зменшити ймовірність пошкодження рекомендується спочатку одягати лінзи і потім наносити макіяж, зняти лінзи і змити косметику.

6. Кольорові лінзи можуть використовуватися тільки при одночасній корекції зору. Такі лінзи випускаються в широкому спектрі оптичної сили – від 0.0 до 6.00. Тому вони можуть використовуватися як для корекції зору, так і для зміни природнього кольору очей.

7. МКЛ захищають очі від ультрафіолетових променів і заміняють сонцезахисні окуляри. Це небезпечна омана. Контактні лінзи з UV блоком захищають лише частину рогівки. Тому окуляри від сонця необхідно носити.

8. Астигматизм. Зараз в оптиках є широкий вибір МКЛ для будь-якої корекції зору. При астигматизмі використовують лінзи Air Optix for Astigmatism, Oasys for Astigmatism, Dailies Toric.

9. Вартість лінз дуже висока. Ціна лінз за останні роки суттєво знизилася. А додаткові витрати на розчини і зволожуючі краплі підвищують комфорт носіння лінз та бережуть здоров’я очей.

Оценка материала:

5.00 / 1
Контактні лінзи – міфи і факти 5.00 5 1
Прес-релізи / Інше
02.05.2014 1447
Еще материалы раздела «Інше»
  • Игристые из разных стран мира — названия и характеристики Игристые из разных стран мира — названия и характеристики

    Игристое — легкий приятный на вкус алкоголь, который ассоциируется с новогодними праздниками и значимыми событиями. По привычке многие все его виды называют шампанским. При этом надпись Champagne может стоять только на винах, произведенных в Шампани классическим методом из определенных сортов винограда. Игристые, произведенные в других странах, имеют свои названия и характеристики, с которыми предлагаем вам ознакомиться.

    Інше 29.04.2024 314
  • Як урізноманітнити меню при ГВ? Як урізноманітнити меню при ГВ?

    Правильне і різноманітне харчування при грудному вигодовуванні (ГВ) відіграє ключову роль у забезпеченні не тільки здоров'я жінки, а й в розвитку і здоров'ї малюка. Дієта при ГВ повинна бути збалансованою, різноманітною і корисною, щоб забезпечити організм всіма необхідними поживними речовинами, та збагатити склад грудного молока.

    Інше 06.03.2024 276
  • 7 важливих порад на кожен день 7 важливих порад на кожен день

    Зір, даний природою, хороший від народження. Завдяки очам ми закохуємося в навколишній світ, але, як і будь-який орган, їх слід берегти. Найліпше допомагають це зробити профілактика та здоровий спосіб життя. Та в разі виникнення проблем потрібно негайно звернутися до лікаря, щоб скорегувати вади та повернути яскраві враження.

    Інше 27.02.2024 352
  • Час заборони: де і як люди обходили сухий закон, шукаючи горілку Час заборони: де і як люди обходили сухий закон, шукаючи горілку

    Горілка - купити з доставкою по Києву.

    Інше 20.01.2024 303
  • Практичне вивчення української мови: найкращий спосіб покращення знань для школярів Практичне вивчення української мови: найкращий спосіб покращення знань для школярів

    Коли дитина систематично виконує вправи з української мови та перевіряє їх за посібниками, її знання покращаться у найкоротший час.

    Інше 23.12.2023 310