<
НОВИНИ ДНЯ: Застосунок "Резерв+": у Міноборони розповіли, кому це треба та чи відображається там бронювання  Путін назвав справжню мету наступу на Харківщині  Якщо набридло солодке: рецепт лимонного печива, яке тане в роті  Наталка Діденко назвала області, в яких 20 травня буде найспекотніше  Оновлення даних у ТЦК для студентів: що змінилося  Єдина людина в Росії, яка планує стратегію війни: у Зеленського розповіли, хто насправді "керує парадом"  В Україні потепліє, але не без "сюрпризів": прогноз погоди на тижденьвсі новини дня
Політика
Україна
14.05.2014 12477

Поранених українських десантників добивали снайпери – МВС

Напередодні, 13 травня, в районі села Жовтневе (20 км від Краматорська) колона українських десантників, які везли воду і продукти з одного блокпоста на інший, потрапили в засідку, на них напала група терористів.

Як повідомив прес-секретар начальника Генерального штабу, підполковник Олексій Дмитрашковський, нападників було близько 30-40 чоловік. За словами місцевих жителів, вони приїхали на двох «Газелях» і « Жигулях».

«Перший постріл був з гранатомета, потрапив прямо в двигун БТРа, який йшов другим у колоні, почався бій. Бій тривав годину. За результатами бою загинуло 6 десантників і 9 отримали поранення, з цих 9 у двох контузія, 7 поранених. Всі доставлені в лікарню», - розповів Олексій Дмитрашковский і додав, що також внаслідок бою десантники втратили БТР і «ГАЗ- 66» з мінометної установкою.

Він також зазначив, що засідка була організована біля дамби. Нападники були озброєні снайперськими гвинтівками, з яких дострілювали поранених, і РПГ, якого немає на озброєнні в української армії. На місці засідки знайдено рюкзак з боєприпасами

За словами прес-секретаря начальника Генерального штабу, в результаті бою з боку ворога були також поранені й убиті. Однак, коли десантники почали бій у відповідь, терористи почали відтягувати своїх поранених і вбитих і бігти.

За інформацією Дмитрашковского, на даний момент проведена зачистка району.

Оценка материала:

5.00 / 2
Поранених українських десантників добивали снайпери – МВС 5.00 5 2
Політика / Україна
14.05.2014 12477
Еще материалы раздела «Україна»