<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт рибного супу з лососем  Синоптик назвала точну дату, коли до України повернеться 20-градусне тепло  Інфляція в Україні прискориться: експерти назвали дві причини зростання цін  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозом  З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний переліквсі новини дня
Бізнес
Економіка
17.05.2014 13:04 1712

У Яценюка затвердили, яке майно урядовців-утікачів продаватимуть

Кабінет міністрів затвердив як і за яких умов може реалізовуватися майно, що належало колишнім урядовцям, а нині є речовим доказом у кримінальних провадженнях проти них.

Про це йдеться у повідомленні розміщеному на сайті президента.

Відповідну постанову про «Порядок реалізації речових доказів у кримінальному провадженні, зберігання яких через громіздкість або з інших причин є неможливим без зайвих труднощів», ухвалено на виїзному засіданні у Вінниці 16 травня.

Як зазначається, цей документ був розроблений Міжвідомчою робочою групою з питань антикорупційного законодавства на чолі з Оленою Тищенко спільно з фахівцями МВС України.

За словами Тищенко, це позбавить Україну від вагомого фінансового тягаря, який спричиняє утримання майна корупціонерів, котрі залишили її територію.

«Наприклад, утримання таких об'єктів як «Межигір'я» чи утримання нафтопродуктів у залізничних вагонах - це мільйони гривень. Всі ці витрати лягають на платників податків. У такому випадку можливий розгляд питання про оцінку та реалізацію такого майна», - пояснила вона.

Зокрема, постановою визначається порядок встановлення оцінки майна, яке було вилучено органом досудового розслідування та визнано речовим доказом у кримінальному провадженні.

Йдеться про майно, зберігання якого неможливе, ускладнене через його громіздкість або з інших причин, чи витрати із забезпечення спеціальних умов зберігання якого є співмірними з його вартістю. Оцінка та реалізація такого майна можлива у випадку, якщо це не шкодить кримінальному провадженню.

Тищенко зазначила, що таке майно оцінюватиме спеціальна комісія, до складу якої увійдуть представники досудового розслідування, Торгово-промислової палати, власника або особи, якій майно ввірене, а у разі необхідності - фахівці, які мають необхідні експертні знання.

Вона також наголосила, що порядок реалізації «корупційного» майна забезпечуватиме дотримання інтересів не лише держави, а й власника такого майна.

Зокрема, постанова містить пункт щодо гарантії повернення власнику або уповноваженій особі коштів, отриманих від реалізації майна, відповідно до остаточної вартості акту оцінки майна у випадку, якщо в подальшому майно визнано таким, що не підлягає стягненню або спеціальній конфіскації.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Яценюка затвердили, яке майно урядовців-утікачів продаватимуть 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
17.05.2014 13:04 1712
Еще материалы раздела «Економіка»