<
НОВИНИ ДНЯ: Не тільки Донбас. Росія цього року хоче захопити Запорізьку область, - Павлюк  Путін, імовірно, хоче покарати Шойгу за недосягнення військових цілей Кремля, - ISW  Павлюк підтвердив, що у росіян є план захоплення Харкова і Сум  Похолодання і заморозки: погода в Україні 4 травня зміниться   Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелямивсі новини дня
Політика
Україна
22.05.2014 2956

Прикордонники відбили кілька збройних атак невідомих. Є поранені

З вечора 21 травня на Луганщині терористи здійснюють спроби прорвати державний кордон України. Наразі прикордонники стримують нападників.

Як повідомляє Державна прикордонна служба Україні, 21 травня о 22:00 прикордонним нарядом від відділу прикордонної служби «Краснодон» була виявлена спроба проїхати в Україну з боку РФ поза пунктом пропуску трьох «КамАзів». На вимогу прикордонників зупинитися, як і на попереджувальні постріли в гору, водії не відреагували та намагалися прорватися в глиб території України. Лише після того, як прикордонники розпочали стріляти на враження, автівки розвернулися та повернулися до Росії. Про спробу прориву через кордон було поінформовано російських прикордонників.

Вже о 22:10 до відділу прикордонної служби «Станично-Луганське» під’їхала група до 30 людей, озброєних автоматичною зброєю, в тому числі кулеметами, та висунули ультиматум здати зброю і звільнити приміщення прикордонного підрозділу. Після відмови та отримання підкріплення о 0:35 22 травня бойовики розпочали штурм із застосуванням автоматів, кулеметів, гранатомету та ручних гранат. Спробу захопити прикордонний підрозділ було відбито. О 1:03 розпочався другий штурм із застосуванням важкої автоматичної зброї та підствольних гранатометів. З найближчих домів розпочали стріляти снайпери. Атаку знову було відбито. Біля 2-ї години ночі терористи здійснили третю невдалу спробу захопити відділ прикордонної служби.

У ході бойових дій прикордонники знищили дві вогневі точки снайперів та дорожній каток, яким нападники намагалися проламати ворота на територію підрозділу.

Серед прикордонників є поранені та контужені. Наразі організовано укріплення сусідніх прикордонних підрозділів та посилено моніторинг за лінією державного кордону.

Оценка материала:

5.00 / 1
Прикордонники відбили кілька збройних атак невідомих. Є поранені 5.00 5 1
Політика / Україна
22.05.2014 2956
Еще материалы раздела «Україна»