<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  Закон про мобілізацію: студенти проходитимуть обов'язкову базову військову підготовку – коли запрацює норма  Як приготувати паску в паперовій формі, чи потрібно змащувати форму маслом перед випіканням  Великодній календар: коли купувати вербу, пекти паску та зустрічати Радоницю  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Буданов пояснив, як змінилася армія РФ від початку повномасштабної війнивсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
10.07.2014 2866

Міські голови просять припинити політичну розправу над Олександром Поповим

Близько сотні міських та селещних голів підписалися під листом на захист екс-голови КМДА Олександра Попова, який асоціація міст України напередодні направила Президентові та Генеральному прокурору.

У своєму листі міські очільники висловлюють занепокоєння, щодо ситуації, яка склалася навколо розслідування справи про побиття студентів в ніч на 30 листопада минулого року.

«Напрошується висновок, що проходить процес призначення винуватого, а не розгляд по суті та притягнення до відповідальності об’єктивно існуючих винуватців тих подій», - йдеться у листі.

Як наголошується у Зверненні, міські голови знають О.Попова як порядну, професійну, відповідальну людину. Він працював Комсомольським міським головою і Міністром житлово-комунального господарства та висловлюють сумнів щодо обвинувачень на його адресу. «Ми, міські голови, з власного досвіду знаємо, що жоден очільник міста не має повноважень щодо управління та підпорядкування органів внутрішніх справ. Відтак голова КМДА не міг давати якісь вказівки правоохоронцям», - наголошують обранці.

Вони також підкреслюють, що як ніколи, в українському суспільстві повинен бути об’єктивний підхід, об’єктивна оцінка дій, а не зухвале, брутальне приниження людини.

«Наша заява не є намаганням втрутитися в судовий процес, а максимально, об’єктивно, неупереджено, без політичної заангажованості, розглянути цю важливу для суспільства справу і продемонструвати величезне бажання мати правову державу Україну»,- йдеться у листі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Міські голови просять припинити політичну розправу над Олександром Поповим 5.00 5 2
Життя та Стиль / Столиця
10.07.2014 2866
Еще материалы раздела «Столиця»