<
НОВИНИ ДНЯ: Трампу загрожує увʼязнення через розголошення інформації про суд  Лукашенко тікає до Януковича?: диктатор звів нову "хату" у РФ, яку видно навіть з космосу  Укргідрометцентр прогнозує зміну погоди в Україні: до чого готуватись  Сильні заморозки скують Україну: названо три області, де буде найхолодніше  8 травня Україну накриє антициклон: що буде з погодою  Синоптики попереджають про заморозки  "Безвідповідальна риторика". Пентагон відреагував на майбутні ядерні навчання РФвсі новини дня
Політика
Україна
13.07.2014 2773

Звинувачення Наді Савченко могло бути пред'явлено незаконно – адвокат

Захист української льотчиці Надії Савченко, обвинуваченої у причетності до вбивства журналістів ВГТРК під Луганськом, вважає, що звинувачення їй могло бути пред'явлено незаконно.

«Це обвинувачення не повинно встояти, оскільки воно виглядає як пред'явлене з масою процесуальних порушень»,- сказав адвокат обвинуваченої Марк Фейгін.

Він визнав, що це попередні висновки, оскільки у нього поки що не укладено офіційну угоду з Савченко на представлення її інтересів на час розслідування. Зі своєю підзахисною він зустрінеться наступного тижня, а поки що він отримав згоду її родичів. «Не можу судити про характер доказів та постанови про притягнення до кримінальної відповідальності, але поки що мені не зрозуміло, яку роль Надія Савченко могла відіграти в долі російських журналістів»,- сказав адвокат.

На його думку, порушення кримінальної справи стосовно української льотчиці «виглядає сумнівно». «До кінця не зрозуміло, як вона опинилася на території Росії. Якщо вона перебувала в статусі військовополоненої, то Росія має визнати, що перебуває у стані війни з Україною. Якщо її притягнуто до кримінальної відповідальності як іноземного громадянина, то робити це треба у рамках Віденської конвенції про екстрадицію», - вважає Фейгін.

Адвокат пояснив, що, згідно з міжнародним законодавством, РФ необхідно було зробити запит про екстрадицію на підставі пред'явлених звинувачень. «А для того, щоб отримати докази її причетності до злочину, згідно з КПК, потрібно робити запит до правоохоронних органів України, які на своїй території мають провести слідчі дії та збирати докази. Самостійно провести розслідування на території іншої держави СК РФ не має можливості», - зазначив адвокат.

«Якщо таких дій із боку РФ зроблено не було, то докази буде зібрано неналежним чином, що робить пред'явлення обвинувачення Савченко незаконним», - сказав Фейгін.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Оценка материала:

5.00 / 2
Звинувачення Наді Савченко могло бути пред'явлено незаконно – адвокат 5.00 5 2
Політика / Україна
13.07.2014 2773
Еще материалы раздела «Україна»