<
НОВИНИ ДНЯ: Російська пропагандистка Симоньян уже “знайшла” причетних до замаху на Фіцо  Короткочасні грози з проясненнями: синоптик дала прогноз погоди в Україні на 17 травня  Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травнявсі новини дня
Політика
Україна
15.07.2014 769

«УДАР» категорично виступає проти будь-яких переговорів з бойовиками

Політична партія «УДАР» заявляє, що виступає категорично проти будь-яких форматів переговорів, спрямованих на зупинку звільнення українських територій, що призводять до зміцнення позицій членів НВФ і диверсантів.

У партії зазначають, що від цього страждають, передусім, мирні жителі, «адже російські диверсанти планомірно знищують інфраструктуру регіону, підривають мости і обстрілюють житлові квартали міст». «Інтереси жителів Донбасу для російських бойовиків є другорядними, інакше вони б не здійснювали показові обстріли міст для сюжетів російського телебачення. Але, якщо серед них є охочі залишити територію України живими, а не в рефрижераторах, то українська влада надасть їм таку можливість», - йдеться в заяві.

Враховуючи швидкі темпи звільнення української території на Донбасі від контролю членів НВФ, партія «УДАР» вважає можливими переговори з лідерами бойовиків на Донбасі, але з одного питання - про умови складання зброї.

У партії наголосили, що «Україна захищається від організованої ззовні інтервенції і проводить боротьбу за територіальну цілісність країни й ніяких переговорів на цю тему бути не може».

«УДАР» також закликає уряди ЄС, США, Канади та Швейцарії продовжувати консультації з синхронного введення третього рівня санкцій для досягнення максимального ефекту. У партії вважають, що замість засобів випередження, «санкції наразі є засобом реагування, причому запізнілого». «Створюється враження, що рішення про накладення обмежень встановлюються або для імітації тиску або через слабке знання ситуації. Заборона на в'їзд і заморожування рахунків не впливають на бойовиків, що не мають ні найменшого бажання подорожувати до цивілізованих країн або зберігати там свої капітали. Уряди західних країн, особливо країн ЄС, має нарешті усвідомити, що санкції мають бути спрямовані на стримування підтримки Росією бойовиків, а не на самих бойовиків, що виконують накази Росії», - наголошується в заяві.

В «УДАРІ» наголосили, що ситуація на сході України погіршується саме через агресивні дії Росії. «Закликаємо країни ЄС перейти до третього рівня санкцій щодо окремих секторів російської економіки, якими б болючими не були ці обмеження для європейського та американського бізнесу. Приклад Ірану красномовно довів - лише санкції такого рівня здатні призвести до деескалації та мирного врегулювання ситуації за столом переговорів», - зазначають у партії.

«УДАР» також закликає партнерів з Європейської народної партії та представників урядів країн ЄС приділити особливу увагу «українському питанню», зокрема під час засідання Європейської ради 16 липня. «Сподіваємося, що висновки цієї зустрічі сприятимуть розширенню санкцій щодо Росії як країни, яка підтримує тероризм і посилює свій статус агресора. Імітація тиску на агресора є безвідповідальною стратегією для долі Європи, адже Росія межує не лише з Україною, але і з країнами ЄС», - зазначили в партії.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Оценка материала:

5.00 / 1
«УДАР» категорично виступає проти будь-яких переговорів з бойовиками 5.00 5 1
Політика / Україна
15.07.2014 769
Еще материалы раздела «Україна»