<
НОВИНИ ДНЯ: Опади та до + 25°С: прогноз погоди по Київщині на 16 червня  Наступ чи оборона: що українці думають про стратегію у війні з Росією  Більше сонця та до +33°C: прогноз погоди в Україні на тиждень із 17 червня  У неділю дощу не прогнозують лише на заході України  На вихідних погода в Україні почне змінюватися   На вихідних в Україні дощитиме майже в усіх областях  Перед вихідними в Україні знову задощить, - прогнозвсі новини дня
Політика
Україна
15.07.2014 737

Фюле: право і обов'язок кожної держави - захистити територіальну цілісність країни

Європейський Союз вимагає від Росії терміново вплинути на незаконні збройні формування в Східній Україні, щоб ті припинили воєнні дії і склали зброю, наголошує член Європейської комісії Штефан Фюле.

«Необхідно терміново домогтися припинення вогню та виконати мирний план президента України Петра Порошенка», - підкреслив Фюле, виступаючи від імені глави дипломатії ЄС Кетрін Ештон.

Єврокомісар підкреслив, що «право і обов'язок кожної держави - відновити законність і захистити територіальну цілісність країни».

Дії українських збройних сил на сході Україні, зазначив він, «це не війна проти мирного населення, а війна проти добре навчених і озброєних бойовиків».

Штефан Фюле нагадав, що 16 липня в Брюсселі лідери країн ЄС оцінять становище в Україні і в разі необхідності можуть ухвалити додаткові заходи щодо Росії.

За матеріалами: Європейська правда

Оценка материала:

5.00 / 1
Фюле: право і обов'язок кожної держави - захистити територіальну цілісність країни 5.00 5 1
Політика / Україна
15.07.2014 737
Еще материалы раздела «Україна»