<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібні західні системи ППО для знищення розвідувальних БПЛА росіян, - ISW  Єрмак зробив сенсаційну заяву щодо безпекової угоди зі США  Мобільний зв’язок та Інтернет в Україні – під загрозою: оператори назвали сценарії  Кінець “партнерства без обмежень”: шокувальні підсумки візиту Путіна до Сі  Уникнути вручення повістки більше не вдасться: Кабмін затвердив нові правила  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росії  Зеленський оцінив перспективи нового контрнаступу ЗСУ і назвав умовувсі новини дня
Політика
Україна
16.07.2014 2080

Надія Савченко розповіла, як насправді потрапила до Росії

Українська льотчиця Надія Савченко, яку було викрадено в Луганській області й яку наразі утримують в СІЗО у Воронежі, на зустрічі з українським консулом Геннадієм Брескаленком підтвердила, що її вивезли в Росію насильно.

«Надія Савченко підтвердила, що її було незаконно вивезено з території України без її згоди, з мішком на голові і в наручниках. Викрадачі змінили кілька машин», - поінформував глава МЗС України Павло Клімкін Президента Петра Порошенка.

«Протестуючи проти незаконного вивезення в іншу державу і вимагаючи зустрічі з консулом, українська льотчиця оголосила голодування. У зв'язку з тим, що до неї допустили консула, вона припинила її», - наголошується в повідомленні.

Під час зустрічі консул передав Савченко слова підтримки від Президента.

У повідомленні також зазначається, що глава держави в переговорах зі світовими лідерами постійно наполягає на звільненні всіх заручників, зокрема і Савченко.

Нагадаємо, як повідомлялося, 31-річна льотчиця Савченко воювала на сході України у складі добровольчого батальйону «Айдар» і в червні потрапила в полон до незаконних збройних формувань під містом Щастя Луганської області.

8 липня її було виявлено в Росії у воронезькому СІЗО. Як стверджують у Слідчому комітеті РФ, Савченко перетнула кордон із Росією без документів під виглядом біженки і була затримана в одному з населених пунктів для встановлення особи, після чого з'ясувалося, що вона є підозрюваною у справі про вбивство російських журналістів ВДТРК Ігоря Корнелюка і Антона Волошина під Луганськом. 9 липня їй було офіційно пред'явлено обвинувачення в пособництві у вбивстві.

Обласний суд залишив її під вартою до 30 серпня.

Порошенко доручив Генеральній прокуратурі і Службі безпеки перевірити обставини вивезення Савченко з України на територію Російської Федерації. Крім того, Порошенко доручив МЗС із залученням інших держорганів вжити всіх заходів із безумовного звільнення російською стороною української льотчиці з-під варти і повернення її до України.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Оценка материала:

5.00 / 2
Надія Савченко розповіла, як насправді потрапила до Росії 5.00 5 2
Політика / Україна
16.07.2014 2080
Еще материалы раздела «Україна»