НОВИНИ ДНЯ: Рецепт канелоні з м'ясним фаршем  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  "Ринок тютюну та алкоголю без контрабанди". В Україні готують запуск системи еАкциз, - Федоров  Словаччина хоче відновити відносини з Росією: до чого тут Україна  На вихідних у більшості регіонів Україні дощитиме, вдень до +27°  Лукашенко відзначився черговою цинічною заявою щодо України  В Україні впали продажі вживаних авто: які моделі найпопулярнішівсі новини дня
Політика
Україна
17.07.2014 689

Росія не зробила жодного кроку на шляху деескалації ситуації в Україні - Обама

Президент США Барак Обама розчарований тим, що російська сторона не сприяє деескалації ситуації на сході України.

«Ми наголошували на своєму бажанні вирішити цю проблему дипломатичним шляхом, але для цього ми маємо бачити конкретні дії, а не просто слова, в підтвердження того, що Росія дійсно прагне до того, щоб спробувати покласти край конфлікту на російсько-українському кордоні. Досі Росія не зробила жодного кроку, з тих, які я назвав», - цитує слова Обами американське посольство в Україні.

Президент США зазначив, що з огляду на подальші провокації в Україні, він затвердив новий пакет санкцій на деякі з найбільших компаній і фінансових установ Росії. «Разом з нашими союзниками, з якими я тісно координував зусилля останні кілька днів і тижнів, я не раз чітко давав зрозуміти, що Росія має зупинити потік зброї і бойовиків через кордон в Україну, що Росія має закликати сепаратистів звільнити заручників і припинити вогонь, що Росії потрібно прагнути до переговорів за міжнародного посередництва і погодитися на розміщення конструктивних спостерігачів на кордоні», - наголосив американський президент.

Нагадаємо, адміністрація США посилила санкції щодо Росії. За даними газети, нові санкції введені через ситуацію в Україні та охоплюють кілька банків, енергетичних і оборонних компаній.

Як повідомляє британська телерадіокорпорація «Бі-Бі-Сі», йдеться, зокрема, про Газпромбанк, Зовнішекономбанк, компанії «Роснєфть» і нафтовий термінал у Феодосії. Також до санкційного списку внесено самопроголошені Донецьку і Луганську народні республіки.

Крім того, за даними «Бі-Бі-Сі», що посилається на Мінфін США, до нового пакета американських санкцій увійшли також обмеження щодо п'яти офіційних осіб. Це - віце-спікер Держдуми Сергій Неверов, помічник президента Росії Ігор Щеголєв і федеральний міністр у справах Криму Олег Савельєв. Крім цього, до санкційного списку потрапив один із лідерів ДНР Олександр Бородай.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія не зробила жодного кроку на шляху деескалації ситуації в Україні - Обама 5.00 5 1
Політика / Україна
17.07.2014 689
Еще материалы раздела «Україна»