НОВИНИ ДНЯ: Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктомвсі новини дня
Політика
Україна
23.07.2014 1075

«Чорні скриньки» з «Боїнга-777» будуть розшифровані у Великобританії

Представники Малайзії передали слідчим з Нідерландів «чорні скриньки» «Боїнга», який впав у Донецькій області.

Згідно з повідомленням міністерства закордонних справ Малайзії, слідчі з нідерландської ради з безпеки, яка керує міжнародним розслідуванням катастрофи, відвезуть самописці на розшифровку до міста Фарнборо в Англії.

Нагадаємо, британський Відділ з розслідування авіаційних подій, розташований у Фарнборо, - одна з двох установ в Європі, де є обладнання для прослуховування «чорних скриньок». Таке обладнання також є у Франції.

Раніше голова урядової комісії з розслідування обставин катастрофи малайзійського «Боїнга» віце-прем'єр України Володимир Гройсман заявив, що самописці  передані малайзійській стороні та під контролем ІКАО будуть доставлені до Великобританії.

Він підкреслив, що іноземні представники та Україна підписали документ, згідно з яким українська сторона не торкалася до «чорних скриньок». «Те, що називається «чорними скриньками», знаходиться під повним контролем малайзійської сторони, та за участю нідерландської сторони й ІКАО, разом з українською стороною був відпрацьований документ, який засвідчив, що всі предмети, які були передані, жодної хвилини не були під контролем української сторони», - сказав Гройсман.

За його словами, ці предмети будуть переміщатися до Великобританії через Київ під контролем ІКАО.

Оценка материала:

5.00 / 1
«Чорні скриньки» з «Боїнга-777» будуть розшифровані у Великобританії 5.00 5 1
Політика / Україна
23.07.2014 1075
Еще материалы раздела «Україна»