<
НОВИНИ ДНЯ: Чому в Кремлі кажуть про "буферну зону" в Україні: аналітики пояснили  Наталка Діденко назвала області, в яких 20 травня буде найспекотніше  В Україні потепліє, але не без "сюрпризів": прогноз погоди на тиждень  Погода на літо 2024: чи буде сильна спека в Україні  Чи заборонять в Україні Telegram – що кажуть в ГУР  Справжнє тепло повертається: синоптики потішили прогнозом погоди на 20 травня  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росіївсі новини дня
Політика
Україна
02.08.2014 1429

США долучаться до підвищення обороноздатності України

Сполучені Штати найближчим часом поставлять Україну військове спорядження на суму $8 млн.

Україні будуть надані бронетранспортери, вантажні та патрульні автомобілі, біноклі, прилади нічного бачення і військові катери.

Також Пентагон підготував план підготовки української Національної гвардії, на здійснення якого він запросив $19 млн. У рамках плану, з початку майбутнього року американські військові фахівці займуться навчанням чотирьох рот Національної гвардії України.

Разом з тим США поки що утримуються від постачання Києву бойової зброї. Це підтвердив прес-секретар Пентагону адмірал Джон Кірбі. Однак американські законодавці закликають Білий дім надати союзній державі, яке веде операції проти сепаратистів, підтримуваних Росією, «оборонне озброєння», в тому числі, протитанкові ракети.

За матеріалами: Радіо Свобода

Оценка материала:

5.00 / 1
США долучаться до підвищення обороноздатності України 5.00 5 1
Політика / Україна
02.08.2014 1429
Еще материалы раздела «Україна»