<
НОВИНИ ДНЯ: Новий закон про мобілізацію: головні зміни від 18 травня – до чого готуватися  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортів  На вихідних в Україні потеплішає, але в багатьох регіонах пройдуть дощівсі новини дня
Політика
Україна
06.08.2014 1709

Захід не знатиме, що робити, якщо Росія нападе на Україну – Туск

Західний світ поки не має одностайної відповіді на те, як діяти в разі прямої російської інтервенції в Україну.

«Весь світ стане перед цією дилемою, якщо б дійшло до прямої інтервенції російських військ в Україну, то очевидно це буде ситуація якісно нова, і, на мою думку, ніхто зараз не має доброї однозначної відповіді, як має західний світ реагувати на це», - заявив прем’єр Польщі Дональд Туск.

За його словами, інформація про те, що «загроза прямої інтервенції (Росії в Україну – ред.) безперечно вища зараз, ніж ще кілька днів чи місяців тому».

Туск заявив, що усі мають бути готові до ведення нової «гібридної війни». «Усі бачимо, як проходить ця війна в Україні, але це означає, що той конфлікт може мати дуже різні форми, може бути експортований (…) Цей конфлікт заперечує всі існуючі правила і рутину, тому ми повинні бути готовими до різних несподіванок», - закликав польський прем’єр.

Він повідомив, що польські силовики уважно стежать за ситуацією в Україні і оперативно на неї реагують. «Ніщо поки не вказує, що Польща може стати об’єктом такої агресії, але, однозначного, зараз ситуація більш загрозлива, ніж у минулому, тому ми мусимо бути до неї краще підготовані», - пояснив Туск.

За матеріалами: Українська правда

Оценка материала:

5.00 / 1
Захід не знатиме, що робити, якщо Росія нападе на Україну – Туск 5.00 5 1
Політика / Україна
06.08.2014 1709
Еще материалы раздела «Україна»