<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16всі новини дня
Політика
Україна
10.08.2014 656

Всі офіцери 72-ї бригади повернулися до України

Російська сторона передала Україні п'ятьох українських офіцерів 72-ї бригади, які раніше перейшли кордон після тривалого обстрілу і були заарештовані в РФ, повідомляють у Раді національної безпеки та оборони України (РНБО).

«У нас є добра новина. Сьогодні вночі приблизно о 1.40 російська сторона передала українським прикордонникам п'ятьох військовослужбовців 72-ї бригади, яких незаконно утримували на території Російської Федерації», - сказав спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

«Передання відбулося на прикордонному пункті Мілове Луганської області. Всіх п'ятьох офіцерів доставили в безпечне місце», - розповів він.

Лисенко наголосив, що військовослужбовці 72-ї бригади залишилися вірними присязі, виконали свій обов'язок і будуть представлені до державної нагороди або відомчої відзнаки. Також він повідомив, що після проходження медичної та психологічної допомоги солдатів та офіцерів бригади направлять на ротаційній основі у відпустку.

Відповідаючи на запитання про те, чи зняла російська сторона обвинувачення з українських офіцерів, спікер інформаційно-аналітичного центру розповів, що «кілька днів їх тримали в СІЗО, намагаючись отримати інформацію про те, що вони незаконно поводилися зі зброєю і нібито застосовували її проти мирних жителів, але ці звинувачення не підтвердилися». «Українські офіцери витримали тиск, нічого не було доведено, тому слідчий комітет Російської Федерації був змушений зізнатися, що злочинів за цими офіцерами немає і їх мали відпустити. Але російська сторона заявила про це вчора, а зробила це (відпустила офіцерів – ред..) тільки сьогодні вночі», - наголосив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО.

Лисенко розповів, що наразі стан звільнених офіцерів задовільний. «Їх направили до місць, де вони можуть отримати допомогу, зокрема і психологічну», - сказав він.

«Ніхто з офіцерів не зрадив державу, вони показали приклад витримки, мужності, хоробрості», - наголосив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО.

Також він додав, що після відпочинку військовослужбовці 72-ї бригади знову повернуться на бойові позиції. «Ці офіцери продовжувати свою роботу в лавах Збройних сил... найближчим часом доукомплектовану бригаду буде забезпечено озброєнням і технікою, посилено бойовими офіцерами», - додав Лисенко.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Оценка материала:

5.00 / 1
Всі офіцери 72-ї бригади повернулися до України 5.00 5 1
Політика / Україна
10.08.2014 656
Еще материалы раздела «Україна»