<
НОВИНИ ДНЯ: Є небезпека та ризики: у Гідрометцентрі спрогнозували погоду до кінця травня  В Україні запровадять QR-код замість військового квитка – Арахамія  Як зробити ідеальну тортилью на сніданок: рецепт від фудблогерки  Багато сонця і тепла, подекуди – трохи дощів: прогноз на середу  Шоколадна криза в Україні: наскільки здорожчають солодощі та чого очікувати  В яких областях найбільше ухилянтів і скількох вже доправили до ТЦК – дані Нацполіції  Ситуація не дуже хороша: синоптик про дощі в Українівсі новини дня
Політика
Україна
12.08.2014 1360

Російські машини з гуманітаркою дійдуть лише до кордону з Україною – Чалий

Україна не пустить на свою територію техніку російського конвою, що перевозить гуманітарну допомогу, заявив заступник голови Адміністрації президента Валерій Чалий.

«Ми не розглядаємо жодного руху російських колон українською територією», - сказав Чалий.

За його словами, зібраний вантаж буде доправлено на український кордон, розмитнено та перевантажено на іншу техніку.

Чалий повідомив, що за доставку гуманітарної допомоги відповідає українське відділення Міжнародного Червоного Хреста, також їм на допомогу прибуде персонал з Женеви.

За його словами, українська сторона бере на себе зобов'язання із гарантування безпеки доставки гуманітарного вантажу вже на українській території. «Ми не допустимо жодного супроводу - МНС РФ або іншого силового відомства», сказав він.

Чалий особливо акцентував увагу на тому, що ця гуманітарна місія є міжнародною, що здійснюється за ініціативою України.

При цьому він визнав, що Україна погодитися прийняти допомогу від РФ, як порекомендували лідери західних країн. «Скажу відверто - є такий загальний настрій, порада нам піти на такий крок. І ми не можемо ігнорувати довіру, що склалася останнім часом, зокрема, на вищому політичному рівні, між партнерами. Така рекомендація існує, ми її розглянули і ухвалили політичне рішення», - сказав Чалий.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Оценка материала:

5.00 / 2
Російські машини з гуманітаркою дійдуть лише до кордону з Україною – Чалий 5.00 5 2
Політика / Україна
12.08.2014 1360
Еще материалы раздела «Україна»