<
НОВИНИ ДНЯ: Росіяни посилюють відлов інформаторів ЗСУ в Криму, але це не дасть результату, - ЦНС  Україна просила більше підтримки, а не введення військ НАТО, - Столтенберг  Чебуреки із заварного тіста: простий рецепт  Хто планував убити Зеленського: усі подробиці замаху — огляд  Перед вихідними в Україні стане трохи тепліше: прогноз на 10 травня  Путін не збирається зупинятися, він в інформаційному акваріумі, - Зеленський  Рецепт супу-пюре з цвітної капусти з вершкамивсі новини дня
Політика
Україна
15.08.2014 916

Поранених бійців АТО будуть евакуйовувати під захистом броні

Життя і здоров’я українських бійців у зоні АТО буде захищено за допомогою броньованих медичних машин БММ-4С, створених на базі БТР-4Е.

Після завершення державних випробувань, українська армія прийме ці машини на озброєння, повідомляє прес-служба ДК «Укроборонпром».

Очікується, що перші дві машини БММ-4С передадуть військовим до жовтня 2014 року. Раніше такі зразки техніки виготовлялися у рамках експортних контрактів Укроборонпрому.

У БММ-4С передбачені місця для озброєння, медичного устаткування, нош, контейнера для медикаментів, термоконтейнера, контейнера для систем штучного дихання, дефібриляції і переливання крові.

Машина має надійний броньований захист і призначена для надання медичної допомоги та транспортування важкопоранених бійців із зони бойових дій, стихійних лих, аварій. Наявність БММ-4С у зоні антитерористичної операції суттєво підвищить якість медичної допомоги, що там надається. За розрахунками експертів, згаданий бронетранспортер має бути у кожному батальйоні. Він розглядається як мобільний медичний центр батальйону.

Розробник даної модифікації БТР-4Е – ГП «ХКБМ ім. О.Морозова». Серійне виготовлення організовано на потужностях ДП «Харківський завод спеціальних машин». Обидва підприємства входять до складу ДК «Укроборонпром».

Оценка материала:

5.00 / 1
Поранених бійців АТО будуть евакуйовувати під захистом броні 5.00 5 1
Політика / Україна
15.08.2014 916
Еще материалы раздела «Україна»