<
НОВИНИ ДНЯ: Опади та до + 25°С: прогноз погоди по Київщині на 16 червня  Наступ чи оборона: що українці думають про стратегію у війні з Росією  Більше сонця та до +33°C: прогноз погоди в Україні на тиждень із 17 червня  У неділю дощу не прогнозують лише на заході України  На вихідних погода в Україні почне змінюватися   На вихідних в Україні дощитиме майже в усіх областях  Перед вихідними в Україні знову задощить, - прогнозвсі новини дня
Політика
Україна
16.08.2014 823

В РНБО анонсують втечу бойовиків

У лавах бойовиків, що діють на сході України, наростають панічні настрої, є інформація, що основна їх частина залишить Донецьку область до 18 серпня, повідомив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

«Паніку вже не заспокоїти, оскільки активний наступ українських військ повністю деморалізував бойовиків. Є оперативна інформація, що близько 300 бойовиків, які залишилися в Луганську, вже знімають прапори так званої ЛНР з адмінбудівель міста. З Єнакієвого і Горлівки виїжджають чеченські найманці. Близько ста представників місцевого криміналітету, які залишаються в цих містах здійснюють безладну стрільбу в житлові квартали та мирних жителів», - розповів він.

За словами Лисенка, представники терористичної організації «Донецька народна республіка» на чистих бланках паспортів громадян України виготовляють фіктивні документи для того, щоб безперешкодного залишити зону АТО під виглядом біженців. «За оперативною інформацією, основна частина бойовиків планує залишити Донецьку область до 18 серпня», - додав він.

Спікер інформцентру РНБО також розповів, що бойовики переодягаються в цивільний одяг, беруть із собою тільки паспорти й на пасажирському транспорті під виглядом мирних жителів намагаються перетнути блокпости українських силовиків.

«Лише протягом останніх трьох діб на блокпосту під Дебальцевим Донецької області військовослужбовці Національної гвардії України затримали 13 чоловіків віком від 20 до 45 років, яких підозрюють у терористичній діяльності. Серед затриманих - польовий командир луганського терористичного угрупування», - повідомив Лисенко.

Оценка материала:

5.00 / 1
В РНБО анонсують втечу бойовиків 5.00 5 1
Політика / Україна
16.08.2014 823
Еще материалы раздела «Україна»