<
НОВИНИ ДНЯ: Салат з печінкою, але без картоплі: смачна святкова страва зі звичайних продуктів  Коли буде Трійця 2024 року: чи змінюється дата за новим календарем, традиції і народні прикмети  Весна пішла на вихідний: частину України підморозить найближчими днями  Не восени. У Нідерландах повідомили деталі поставок F-16 в Україну  Часниковий соус "Айолі": після нього ви забудете про магазинний майонез  Синоптик розказала, яка погода чекає на українців у Провідну неділю  Австрійський Raiffeisen відмовився від угоди з Дерипаскою після тиску СШАвсі новини дня
Політика
Україна
18.08.2014 1870

Чотиристоронні переговори з російським агресором завершилися безрезультатно

В Берліні, після опівночі за київським часом завершилися переговори керівників зовнішньополітичних відомств України, Російської федерації, Німеччини та Франції, що тривали п’ять годин.

Коротку заяву за підсумками переговорів зробив глава МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр.

З його слів випливало, що жодних конкретних домовленостей не досягнуто. «Між тим, я маю надію, що по деяких пунктах ми досягли прогресу», - цитує міністра Spiegel.

«Нами було погоджено, що ми надамо в свої столиці, главам держав та урядів, перший звіт (про переговори). Імовірно, протягом вівторка ми домовимося про продовження сьогоднішньої дискусії», - сказав також глава МЗС Німеччини, якого цитує Reuters.

«Мета (переговорів) лишається - досягти перемир’я в Україні та запобігти подальшим жертвам», - додав Штайнмайэр.

Про те, що переговори завершилися без помітного результату, свідчить також висловлення Павла Клімкіна в Тwitter - він зауважив, що доведеться зустрітися «ще п’ять разів по п'ять годин», щоби «зрушити з місця».

Між тим, український дипломат, що брав участь у переговорах в Берліні, розповів Європейській правді, що один з представників російської делегації на зустрічі «зловживав недоречними жартами». «Схоже, намагався розслабити учасників. Але українській стороні було не весло і не до жартів», - переповів дипломат.

Співрозмовник звернув увагу також на той факт, що міністри не залишилися чекати на вихід Штаймайера до преси і роз'їхалися відразу по завершенні зустрічі. Це позбавило заяву глави МЗС ФРН статусу «спільної заяви».

Необхідно також додати, що це не було кроком протесту. Український МЗС лишився задоволений підтримкою з боку німців та французів, про що міністр Клімкін заявив у своєму Тwitter. «Відчував підтримку наших партнерів», - зазначив міністр. Раніше глава МЗС Франції Лоран Фабіус заявляв, що ключовим принципом діалогу з РФ має стати збереження територіальної цілісності України.

За матеріалами: Європейська правда

Оценка материала:

3.00 / 2
Чотиристоронні переговори з російським агресором завершилися безрезультатно 3.00 5 2
Політика / Україна
18.08.2014 1870
Еще материалы раздела «Україна»