<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт карі з курячим філе та болгарським перцем  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  Оновлення даних у ЦНАП: коли у Києві запрацює послуга  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортів  Путін та Сі Цзіньпін намагаються "проштовхнути" свою ідею закінчення війни в Українівсі новини дня
Політика
Україна
18.08.2014 731

У Росії Макаревича ладні оголосити «посібником фашистів»

Депутати Держдуми зібралися позбавити нагород лідера російської групи «Машина часу» Андрія Макаревича, за пропаганду антиросійської політики.

Про це повідомляє газета «Известия» з посиланням на депутата від провладної Єдиної Росії Євгенія Федорова, який раніше розробляв спеціальні поправки в законодавство, згідно з якими за антиросійські заклики можна позбавляти держнагород.

«Андрій Макаревич давно співробітничає з фашистами. Цей вибір він зробив достатньо давно, ще коли перейшов на сторону ворогів Російської Федерації», - сказав Федоров.

Парламентарій також додав, що питання позбавлення артиста державних нагород має бути розглянуто, а в законодавство мають бути внесені поправки, що дозволяють позбавити державних нагород людину, що стала «зрадником батьківщини». «Я думаю, потрібно розглянути питання про позбавлення його цих нагород. Очевидно, що така можливість є, але при необхідності потрібно внести поправки до законодавства», - зазначив Федоров.

Член комітету Держдуми по культурі Дмитро Литвінцев також засудив дії легендарного музиканта, відзначивши, що якщо Макаревичу не подобається жити в Росії, то він має вчинити за прикладом російських дисидентів.

Нагадаємо, Макаревич не раз висловлювався різко із приводу подій в Україні й у Криму. 12 серпня Макаревич побував в Слов'янську, Семенівці після чого дав концерт в Святогорську.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Росії Макаревича ладні оголосити «посібником фашистів» 5.00 5 1
Політика / Україна
18.08.2014 731
Еще материалы раздела «Україна»