<
НОВИНИ ДНЯ: Новий закон про мобілізацію: головні зміни від 18 травня – до чого готуватися  Чоловіки мають отримати "мітку" у військовому квитку: що таке штрихкод і чому без нього будуть проблеми  Чи вплине зустріч Путіна і Сі на позицію України щодо перемовин: у НАТО зробили жорстку заяву  Смачне вівсяне печиво: класичний рецепт з вівсяних пластівців, без борошна, з бананом  Астрономи знайшли нову планету, яка нагадує Землю: що про неї відомо  Не лише ТЦК: де чоловіки можуть оновити свої військово-облікові дані  Наступ Росії на Харків: Путін зробив заявувсі новини дня
Прес-релізи
Інше
09.04.2009 15:54 24650

Міжнародна наукова конференція «Фізична економія:методологія дослідження та глобальна місія України»

9-10 квітня 2009 року у м. Києві за підтримки Президента України проводиться Міжнародна наукова конференція «Фізична економія: методологія дослідження та глобальна місія України». Конференція з порушеної проблематики проводиться уперше. Її ініціаторами та організаторами є Наукове товариство імені Сергія Подолинського та Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана.

Ініціатори та організатори конференції, учасниками якої є більше 70 науковців України, Білорусії, Росії, Америки, поставили перед собою два завдання, яких до цього часу не порушував ніхто з науковців ні в Україні, ні за її межами. Кожне із цих завдань є високогуманним.

Це насамперед принципово нове визначення світової економічної науки, яку Почесний голова Наукового товариства імені Сергія Подолинського, сучасний мислитель-гуманіст, письменник і правозахисник, Герой України М.Руденко визначав як науку, «від якої залежить життя на землі». Глибоко гуманістична дефініція українського інтелектуала визначає мету Наукового товариства імені Сергія Подолинського, котре з науки, від якої життя на землі залежить, прагне творити науку, завдяки якій воно продовжуватиметься.

Проблематика конференції спростовує думку про те, ніби українська економічна наука перебуває на маргінесі світового знання. Насправді з погляду методології йдеться про творення в Україні новітньої парадигми економічної науки, мірою достатності якої стає сприяння продовженню життя на землі.

Достатня економічна наука твориться на засадах фізичної економії, яка відкриває природні закони та світові константи господарського буття. Звернення до її витоків відкриває Україні і світові унікальні надбання подвижників української економічної думки. Йдеться насамперед про С.Подолинського (1850-1891), В.Вернадського (1863-1945) та М.Руденка (1920-2004), інтелектуальна спадщина яких складає золотий фонд національної та загальнолюдської економіко-філософської культури.

Фізична економія є методологічним ключем до вирішення другого завдання конференції – декларування світові покладеної на Україну глобальної місії. Учасники конференції переконані, що достатня економічна наука спроможна істотно посприяти утвердженню української моделі економічної освіти, потенційно здатної стати найдостатнішою, а отже – найякіснішою з погляду виховання адвокатів нащадків.

Наукові та освітні надбання в галузі фізичної економії дозволяють бачити сфери живого, неживого і розумного в економіці, уподібнювати її природі та вписувати у довкілля. Це відкриває шлях реформам, здатним протидіяти сучасним та майбутнім кризам у сферах господарювання та суспільного буття. Учасники конференції висловлюють зацікавленість у тому, аби влада була керована розумом, а розум був захищений владою.

Організатори та учасники конференції порушують низку важливих з погляду продовження життя на землі міжнародних ініціатив. Висувати їх покликані саме українські науковці, бо, на переконання М.Руденка, «земна цивілізація підходить до свого завершального екзамену, а його підсумки значною мірою залежатимуть від того, як цей екзамен складе Україна».

Організатори та учасники конференції вважають пріоритетним активізацію фізико-економічних досліджень, створення академічного Інституту фізичної економії та мережі університетських кафедр фізичної економії, започаткування піонерних енциклопедичних, монографічних, навчальних та інших видань, проведення наукових форумів з цієї проблематики.

Вони висловлюють надію, що конференція стане визначальним кроком до визнання принципів достатності економічної науки, освіти і практики. Конференція відкриває бачення безпечних для нащадків шляхів до загальнолюдського безсмертя, а її проведення сприяє високогуманним намірам утвердження місії України.

Оценка материала:

4.83 / 6
Міжнародна наукова конференція «Фізична економія:методологія дослідження та глобальна місія України» 4.83 5 6
Прес-релізи / Інше
09.04.2009 15:54 24650
Еще материалы раздела «Інше»
  • Игристые из разных стран мира — названия и характеристики Игристые из разных стран мира — названия и характеристики

    Игристое — легкий приятный на вкус алкоголь, который ассоциируется с новогодними праздниками и значимыми событиями. По привычке многие все его виды называют шампанским. При этом надпись Champagne может стоять только на винах, произведенных в Шампани классическим методом из определенных сортов винограда. Игристые, произведенные в других странах, имеют свои названия и характеристики, с которыми предлагаем вам ознакомиться.

    Інше 29.04.2024 326
  • Як урізноманітнити меню при ГВ? Як урізноманітнити меню при ГВ?

    Правильне і різноманітне харчування при грудному вигодовуванні (ГВ) відіграє ключову роль у забезпеченні не тільки здоров'я жінки, а й в розвитку і здоров'ї малюка. Дієта при ГВ повинна бути збалансованою, різноманітною і корисною, щоб забезпечити організм всіма необхідними поживними речовинами, та збагатити склад грудного молока.

    Інше 06.03.2024 291
  • 7 важливих порад на кожен день 7 важливих порад на кожен день

    Зір, даний природою, хороший від народження. Завдяки очам ми закохуємося в навколишній світ, але, як і будь-який орган, їх слід берегти. Найліпше допомагають це зробити профілактика та здоровий спосіб життя. Та в разі виникнення проблем потрібно негайно звернутися до лікаря, щоб скорегувати вади та повернути яскраві враження.

    Інше 27.02.2024 367
  • Час заборони: де і як люди обходили сухий закон, шукаючи горілку Час заборони: де і як люди обходили сухий закон, шукаючи горілку

    Горілка - купити з доставкою по Києву.

    Інше 20.01.2024 318
  • Практичне вивчення української мови: найкращий спосіб покращення знань для школярів Практичне вивчення української мови: найкращий спосіб покращення знань для школярів

    Коли дитина систематично виконує вправи з української мови та перевіряє їх за посібниками, її знання покращаться у найкоротший час.

    Інше 23.12.2023 326