<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Україна
09.07.2015 15163

Складено список з 117 артистів, які становлять загрозу нацбезпеці

Міністерство культури передало до відповідних органів перелік з 117 артистів, які, на думку Мінкульу, становлять загрозу національній безпеці. "СБУ проводить розслідування та передає матеріали до суду, рішення якого є підставою для включення до згаданого переліку", - пояснив заступник Міністра культури – керівник апарату Юрій Зубко.

За його словами, до 3 серпня такий перелік буде опублікований на сайті Мінкульту. Відомство також нагадало, що Держкіно заборонило для демонстрації близько 400 фільмів російського виробництва, повідомляють Контракти з посиланням на прес-служба Мінкульту.

Окрім того, Мінкультури активно використовує інші законні важелі для мінімізації пропагандистських впливів з боку культурних діячів держави-агресора.

На підтримку національного кіновиробництва та української музики розробляються зміни до законодавства за участю ключових телерадіокомпаній та кінокомпаній.

Зокрема, 23 червня під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра культури В’ячеслава Кириленка відбулася нарада про можливості для збільшення квот для української музики в ефірі радіостанцій до 75%.

Окрім Міністерства культури, повноваження по захисту інформаційного простору мають Міністерство інформаційної політики, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, Держкомтелерадіо, Держкіно.

Оценка материала:

2.33 / 3
Складено список з 117 артистів, які становлять загрозу нацбезпеці 2.33 5 3
Політика / Україна
09.07.2015 15163
Еще материалы раздела «Україна»