<
НОВИНИ ДНЯ: Парад в Москві 9 травня: політолог розібрав поведінку Путіна  Нові правила мобілізації: що таке електронний кабінет військовозобов’язаного і як він працює  ТЦК в Україні: яких змін очікувати в мобілізації від 18 травня, що робити "обмежено придатним" – деталі  Як приготувати пухкі пундики  Дурень чи розумник: вчені відповіли, чи був гігантський тиранозавр кмітливим, як гадали раніше  Росіяни посилюють відлов інформаторів ЗСУ в Криму, але це не дасть результату, - ЦНС  Україна просила більше підтримки, а не введення військ НАТО, - Столтенбергвсі новини дня
Політика
Світ
08.11.2016 724

Вибори президента США почалися зі штату Нью-Гемпшир

У США почалися вибори президента США: голосування почалося в кількох селищах і містечках у штаті Нью-Гемпшир.

 

О 00:00 EST (07:00 за Києвом) відкрилися виборчі дільниці в поселенні Діксвілл-Нотч в Нью-Гемпширі.

Традиційно вибори в селищі починаються вночі, а результати їх часто стають відомими раніше за результати різних опитувань.

Селище розташоване на півночі штату неподалік від кордонів з Канадою. Там живуть усього близько 10 людей.

Традиція нічного голосування з'явилася 1960 року, коли всі жителі Діксвілл-Нотч, що мають право голосу, зібралися в одному з приміщень села. Голосування закінчилося за кілька хвилин після початку. У виборах брали участь всі без винятку зареєстровані в селищі виборці.

Опівночі виборчі дільниці відкрилися ще в кількох поселеннях Нью Гемпшира. Законодавство штату дозволяє селищам і містам з чисельністю населення менше ніж 100 людей відкривати виборчі дільниці опівночі і закривати їх після того, як 100% зареєстрованих виборців проголосують.

Опівночі відкрилися виборчі дільниці в містечку Хартс Локейшен та ще кількох невеликих американських поселеннях Нью-Гемпширу.

Вибори в інших штатах США почнуться у вівторок з ранку за місцевим часом.

У понеділок кандидатка від демократів Гілларі Клінтон зібрала передвиборчий мітинг у Філадельфії, на який прийшли близько 40 тисяч її прихильників. Дональд Трамп виступив у Пенсильванії, а потім вирушив у Нью-Гемпшир.

Оценка материала:

5.00 / 1
Вибори президента США почалися зі штату Нью-Гемпшир 5.00 5 1
Політика / Світ
08.11.2016 724
Еще материалы раздела «Світ»