<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні 26 червня подекуди короткочасні дощі, вдень до +27°  Скільки коштує вища освіта в Україні: вартість навчання у топових університетах  Різка зміна правил вступу на аспірантуру: що потрібно знати чоловікам призовного віку  Чи може Україна залишитися без танків: у Forbes дали чітку відповідь  Спека трохи спаде: прогноз погоди в Україні на 26 червня  День Конституції України 2024 року: коли святкуємо і чи буде вихідний  Чому під час тривоги в Києві зупиняється громадський транспортвсі новини дня
21.11.2016 728

Суд визнав неправомірною передачу активів Дельтабанка у заставу Ощадбанку

Господарський суд міста Києва повністю підтримав аргументи щодо неправомірності договору, відповідно до якого активи «Дельта Банку» (ще до визнання його неплатоспроможним) на 450 млн грн були передані у заставу «Ощадбанку».

Про це йдеться в повідомленні Фонда гарантування вкладів. Рішення було прийняте 09 листопада 2016 року.

у 2010 році АТ «Дельта Банк» уклало кілька договорів застави та іпотеки, які забезпечували належне виконання зобов'язань перед ПАТ «Ощадбанк» за угодами про відкриття та ведення кореспондентського рахунку.

Серед забезпечення був і договір застави майнових прав від 25 лютого 2015 року. Предметом застави за ним є майнові права за кредитними договорами, укладеними «Дельта Банком» з великими позичальниками-боржниками  загальною вартістю більше 450 млн. грн.

У зв'язку із наявністю у цьому правочині ознак нікчемності, Уповноважена особа Фонду звернулася до Господарського суду міста Києва із позовною заявою до ПАТ «Ощадбанк» про визнання такого Договору застави недійсним (господарська справа №910/10917/16).

Крім того, нагадаємо, що у вересні 2016 року Вищий господарський суд України, розглядаючи справу №910/29598/16 (судді Самусенко С.С., Барицька Т.Л., Кролевець О.А.) за позовом ПАТ «Ощадбанк» до ТОВ «Танк Транс», АТ «Дельта Банк» про визнання недійсним зарахування зустрічних однорідних вимог, також прийшов до висновку, що зазначений вище договір застави не відповідає нормам Закону України «Про банки і банківську діяльність», Закону України «Про заставу», укладений без погодження із куратором банку, у зв'язку з чим є нікчемним.

Оценка материала:

5.00 / 1
Суд визнав неправомірною передачу активів Дельтабанка у заставу Ощадбанку 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
21.11.2016 728
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»