<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  У рейтингу областей України щодо вартості оренди житла змінився лідер  Які мінімальні пенсії в Україні 2024 року: від чого залежить розмір, скільки отримують українці  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  Мобілізація працівників: кого не призвуть до війська  Мобілізація в Україні: чому за кермо тролейбусів хочуть посадити 18-річних і до чого тут універсальні жінкивсі новини дня
19.12.2016 13:06 734

На один день останавливаются корпоративные платежи в ПриватБанке

Виктория Страхова, экс-менеджер проектов позитивных изменений финсектора «Національна рада реформ», подтвердила, что будет остановка на один день корпоративных платежей клиентов ПриватБанка.

«Клиенты ПриватБанк действительно привыкли в мгновенным платежам, поэтому известие о том, что платежки пришедшие 19 числа будут исполнены 20 числа вызывает недовольство.

Да, будет остановка на 1 день КОРПОРАТИВНЫХ платежей. Это никак не связано ни с ликвидностью, ни с какими либо другими показателями банка. Это техническая необходимости обусловленная процедурой смены контроля и особенностями законодательства.

Также напомню ст. 8 Закона о платежных системах. 8.4. Міжбанківський переказ виконується в строк до трьох операційних днів. Внутрішньобанківський переказ виконується в строк, встановлений внутрішніми нормативними актами банку, але не може перевищувати двох операційних днів.

Так что ПриватБанк даже в процедуре смены контроля, которая происходит первый раз в Украине (а по объему такого Банка, пожалуй, и в Европе) обеспечивает более быстрые платежи, чем предусмотрено законодательно.

Это стало возможным благодаря сотрудничеству менеджмента банка и уполномоченных лиц государства», - написала эксперт у себя в ФБ.

Оценка материала:

5.00 / 1
На один день останавливаются корпоративные платежи в ПриватБанке 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
19.12.2016 13:06 734
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»