НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
11.02.2021   Київ, Україна   unian.ua, informator.ua, bykvu.com, 44.ua, ukranews.com, vechirniy.kyiv.ua
19224 Метки:  снег, Киев, зима, циклон.

Циклон Volker: на Київ йде найсильніший снігопад за півстоліття

Лютий 2021 року в Києві загрожує обернутися найсніжнішим за останні 43 роки: Україну накрив циклон Volker.
Про це повідомив аналітик і публіцист Андрій Блінов на своїй сторінці в Facebook. В минулий раз, за словами Блінова, щось схоже трапилося в лютому 1977 го, коли випало понад 100 см снігу (1 м заметів).
"За весь час після того року лише одного разу українська столиця була близька до даного показника. Це сталося у 2013 році, який кияни запам'ятали в кліматичній пам'яті завдяки чудовому своїми наслідками сніговому циклону-бурану у 20-х числах березня. Однак, і в попередньому лютому тоді насипало 78 см. Просто більш яскраві враження весни-13 стерли це з пам'яті ", - написав Блінов. Він зазначає, що синоптичні карти показують, що сніговий покрив в Києві виросте на 14 лютого до 70-75 см.
"З огляду на дощі на початку цього місяця, очевидно, що по рясним опадам нинішній лютий буде стояти поруч з відповідним місяцем 1916, 1940, 1969, 1970, 1977, 2013 років. А періодів, коли сніговий покрив за неповні три доби виростав на пів метра, в історії останньої сотні років нашого вічного міста було не так багато. Саме це і станеться 11-13 лютого 2021 ", - пише Блінов.
Початково прогнози говорили, що досить вузька смуга, яка зміщується із заходу циклону, позначить пік снігопадів по фронту Краків - Брест - Бобруйськ - Брянськ - Курськ - Воронеж, але циклон дещо змістився.
"У результаті ті, хто пересувається за містом найближчими днями на будь-якій ділянці біля довгої дуги Перемишль - Львів - Коростень - Київ - Чернігів - Брянськ - Калуга - Москва - Володимир - Н.Новгород повинні бути озброєні великою лопатою, повним баком палива і харчами. На полях і трасах в околицях до неділі намете горезвісний метр заметів. Краще, звичайно ж, перечекати негоду ", - попередив Блінов. На зміну циклону прийде новий заряд холоду з північного сходу - 17-18 лютого очікується до мінус 25 ° C.
"Що ж зумовило наявність вже настільки незвичних морозів? З другої половини січня фільтр Уральських гір щодо поставки холодних сибірсько-арктичних мас зламався. З району Карського моря на північний схід Європи вільно закачується 30-40 градусний холод, відроги якого то дійдуть до сходу Франції, то проберуться до Балкан, то прогуляються по просторах України до узбережжя Чорного моря. Це говорить про те, що зимова холоднеча затримається в Центральній і Східній Європі, як мінімум, до кінця місяця. Незалежно від того, в якому настрої прокидалися бабаки в зоопарках ", - зазначає Блінов.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
США, фотоподборки, Львів, Польша, Киев, ВМС, соревнования, Крым, Дмитрий Дятлов, визиты, архитектура, Сергей Смоленцев, карантин, ВСУ, экология, столкновения, обстрелы, парады, Порошенко, Війна, стихийные бедствия, сборная Украины, мир, #Євромайдан, марш, полиция, фотопроект, Одесса, ЗСУ, передовая, Россия, Путин, женщины, авиация, Донбасс, Новый Год, фотография, Динамо, политика, пожары, традиции, война, футбол, искусство, церковь, суд, Карпаты, зима, коронавирус, природа, Китай, митинги, военная техника, Шахтер, Нацгвардия, культура, юмор, солдат, технологии, пейзажи, Киевщина, акции, терроризм, Бахмут, общество, фотоконкурсы, протесты, медицина, спорт, автомобили, оккупация, Майдан, Верховная Рада, музыка, учения, пляжи, животные, пандемия, туризм, показы, ДСНС, фестивали, выставки, Зеленский, праздники, Александр Зубко, дизайн, самолеты, выборы, мода, корабли, НАТО, дети, люди, история, живопись, портрет, город, уикенд, путешествия

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36