<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Буданов анонсував нові атаки на РФ: Маємо показати, що Путін не може захистити росіян  Зеленський звернувся до лідерів країн ЄС: треба переграти Путіна в рішучості  Оладки з капустою: рецепт від Євгена Клопотенка  Розкрита одна з таємниць виникнення життя на Землі – дослідження  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнямивсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
05.03.2021   Ірак   Reuters, BBC

Історичний візит: Папа Римський прибув до Іраку

Папа Римський Франциск у п'ятницю прилетів до Іраку. Це перший в історії папський візит в цю країну та перша міжнародна поїздка понтифіка з початку пандемії коронавірусу.
Коронавірус та питання безпеки зробили поїздку надзвичайно ризикованою, але 84-річний папа Франциск наполіг, що це його "обов'язок". Він спробує підтримати місцеву християнську громаду, яка стає все меншою, та сприяти розвитку міжрелігійному діалогу, зустрівшись з найшанованішим шиїтським священнослужителем Іраку - Алі Сістані. Папа також проведе месу на стадіоні в Ербілі.
Щоб забезпечити безпеку понтифіка, мобілізували близько 10 тис. іракських правоохоронців, також вводиться цілодобова комендантська година, щоб обмежити поширення Covid.
В літаку Папа сказав, що радий знову подорожувати, додавши: "Це символічна поїздка, і це обов'язок перед країною, яка зазнала стільки страждань протягом багатьох років".
Раніше він говорив, що іракських християн не можна "підвести вдруге", після того, як Папа Римський Іван Павло II відмовився від поїздки в 1999 році, коли припинилися переговори з урядом тодішнього президента Саддама Хуссейна. За два десятиліття з того часу одна з найдавніших християнських громад у світі скоротилася з 1,4 мільйона до 250 тис. - це менше ніж 1% населення країни. Багато хто втік за кордон, щоб уникнути насильства, яке охопило країну після вторгнення військових сил під керівництвом США в 2003 році та падіння режиму Саддама. Десятки тисяч християн також втратили домівки, коли бойовики "Ісламської держави" (ІД) захопили північ Іраку в 2014 році, знищуючи їхні історичні церкви, захоплюючи майно та даючи вибір - заплатити, навернутись в мусульманство, втекти або померти.
Звертаючись до іракського народу у відеозверненні напередодні своєї поїздки, Папа Римський Франциск заявив, що "приходить як прочанин, як прочанин у каятті, щоб попросити у Господа прощення і примирення після багатьох років війни та тероризму".
Через коронавірус Папа матиме обмежений доступ до громадськості. Понтифік отримав дві дози вакцини BioNTech/Pfizer, його оточення також вже вакциноване, але є побоювання, що поїздка може спровокувати суперпоширення вірусу через скупчення великої кількості вірян.
Прем'єр-міністр та президент Іраку зустрілися з Папою Римським в аеропорту. Франциск також зустрінеться з єпископами та іншим духовенством у сирійській католицькій церкві, де у 2010 році 52 християн та представників поліції вбили під час нападу джихадистів.
У суботу Папа відлетить на південь до священного для шиїтів міста Наджаф, де відвідає великого аятолу Алі Сістані. Цей 90-річний священнослужитель - духовний лідер для мільйонів шиїтів в Іраку та інших країнах. Потім Папа Франциск відвідає міжрелігійну зустріч на старовинному місці Ур, яке традиційно вважається батьківщиною пророка Авраама. У неділю Папа поїде до північного міста Мосул. Він виголосить молитву на Церковній площі за жертв війни з ІД, в результаті якої загинули десятки тисяч мирних жителів. Того ж дня він відслужить месу на стадіоні в Ербілі, де планується присутність тисяч вірян.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
политика, футбол, мир, выставки, люди, юмор, Китай, музыка, Одесса, фотопроект, полиция, пандемия, Путин, спорт, зима, Крым, Нацгвардия, Донбасс, парады, Динамо, карантин, самолеты, архитектура, выборы, культура, ВСУ, история, США, коронавирус, столкновения, фотоподборки, авиация, визиты, технологии, ДСНС, учения, оккупация, терроризм, искусство, Майдан, пейзажи, экология, животные, Польша, Киев, корабли, Війна, пляжи, соревнования, церковь, туризм, пожары, Сергей Смоленцев, Дмитрий Дятлов, праздники, фестивали, Шахтер, Бахмут, Россия, показы, фотоконкурсы, портрет, солдат, Порошенко, город, стихийные бедствия, сборная Украины, природа, митинги, Карпаты, путешествия, Верховная Рада, фотография, Новый Год, ВМС, Киевщина, уикенд, дизайн, женщины, #Євромайдан, суд, Александр Зубко, общество, ЗСУ, марш, дети, Львів, военная техника, живопись, акции, НАТО, протесты, война, обстрелы, автомобили, медицина, Зеленский, традиции, мода, передовая

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36