НОВИНИ ДНЯ: Чи застосує Вашингтон ленд-ліз для України: британський полковник розповів про настрої в США  Путін залякує, проте сам боїться війни з НАТО: в Європі пояснили, навіщо диктатор "сіє страх" на Заході  Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять днів  Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІ  Прогноз погоди на 19 березня: де в Україні буде дощ і мокрий сніг  Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причинувсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
07.03.2021   Польща   Радіо Свобода, Reuters, BBC,

Трагедія із українським автобусом у Польщі – фото з місця ДТП

В автобусі, який їхав із Познані до Херсона, перебували 57 громадян України, в тому числі двоє водіїв. Це люди з різних міст України, які поверталися із роботи чи навчання. Більшість – із південних і східних областей. П'ятеро людей загинули на місці. Ще 36 люди госпіталізували з травмами різної важкості.
За повідомленнями польських засобів інформації, трагедія сталася майже опівночі за місцевим часом (23:50, в Україні це було вже 0:50 6 березня) поблизу міста Кощице. Перші бригади медиків прибули до місця аварії вже через 9 хвилин після ДТП.
За даними поліції, транспортний засіб зніс обмежувальний бар’єр, злетів у кювет та перекинувся. Також, за попередньою інформацією поліції, як розповів консул у Любліні Василь Павлюк, водій не перевищував швидкість. Триває розслідування причин аварії. За попередньою версією, водій не впорався з керуванням. В обох водіїв взяли кров на аналіз щодо алкоголю. Попередні результати показують, що вони були тверезі. Над остаточними висновками ще працює польська поліція. Розглядаються кілька версій: неправильний чи пізній маневр або ж засинання за кермом.
Двоє водіїв автобуса - у задовільному стані і дають свідчення поліції. А автобус належить перевізнику з Тернополя.
«Дітей серед постраждалих не було. Станом на сьогоднішній день, за повідомленнями польської сторони, 9 пацієнтів вже виписані з лікарень», - повідомило згодом українське МВС.
«Лікарі кажуть, що є люди у дуже тяжкому стані. Ми через пандемію не можемо зайти до потерпілих. Якщо люди будуть транспортабельні, то ми їх відправимо в Україну. Серед тих, хто перебуває в лікарні, п'ятеро - у вкрай тяжкому стані. Лікарі, на жаль, не дають жодних гарантій щодо їх одужання. Зараз ще 16 осіб перебувають у готелі в Ярославі. Частина з них мають легкі травми, і ми організуємо їхнє повернення додому», – розповів Василь Павлюк. Тіла загиблих, за словами дипломата, відправлять в Україну після ідентифікації.  З п'ятьох загиблих на місці - троє чоловіків та двоє жінок.
Польські політики, зокрема і президент Анджей Дуда, висловили співчуття України. А українські дипломати подякували польській владі за допомогу постраждалим - попри епідемію коронавірусу вдалося швидко знайти місця у лікарнях. Постраждалих з найважчими травмами доправили з місця аварії у лікарні гелікоптерами.
Свої співчуття висловив і президент України Володимир Зеленський.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
митинги, туризм, пейзажи, протесты, Карпаты, фотоконкурсы, юмор, солдат, Путин, природа, женщины, выставки, визиты, фестивали, ВСУ, город, Польша, экология, Киев, путешествия, технологии, политика, пожары, столкновения, Александр Зубко, война, архитектура, Майдан, животные, пандемия, медицина, спорт, Верховная Рада, передовая, суд, церковь, традиции, соревнования, искусство, люди, музыка, карантин, пляжи, Війна, Россия, Нацгвардия, обстрелы, Крым, зима, Порошенко, культура, ЗСУ, дизайн, живопись, Новый Год, дети, коронавирус, Зеленский, история, Динамо, стихийные бедствия, парады, фотография, #Євромайдан, Одесса, тест-драйв, фотоподборки, Китай, ДСНС, акции, уикенд, сборная Украины, праздники, Дмитрий Дятлов, корабли, Сергей Смоленцев, США, Шахтер, общество, самолеты, мода, Бахмут, портрет, марш, авиация, выборы, фотопроект, футбол, военная техника, автомобили, НАТО, оккупация, Киевщина, учения, ВМС, Львів, терроризм, мир, Донбасс, полиция

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36