НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
07.03.2021   Польща   Радіо Свобода, Reuters, BBC,

Трагедія із українським автобусом у Польщі – фото з місця ДТП

В автобусі, який їхав із Познані до Херсона, перебували 57 громадян України, в тому числі двоє водіїв. Це люди з різних міст України, які поверталися із роботи чи навчання. Більшість – із південних і східних областей. П'ятеро людей загинули на місці. Ще 36 люди госпіталізували з травмами різної важкості.
За повідомленнями польських засобів інформації, трагедія сталася майже опівночі за місцевим часом (23:50, в Україні це було вже 0:50 6 березня) поблизу міста Кощице. Перші бригади медиків прибули до місця аварії вже через 9 хвилин після ДТП.
За даними поліції, транспортний засіб зніс обмежувальний бар’єр, злетів у кювет та перекинувся. Також, за попередньою інформацією поліції, як розповів консул у Любліні Василь Павлюк, водій не перевищував швидкість. Триває розслідування причин аварії. За попередньою версією, водій не впорався з керуванням. В обох водіїв взяли кров на аналіз щодо алкоголю. Попередні результати показують, що вони були тверезі. Над остаточними висновками ще працює польська поліція. Розглядаються кілька версій: неправильний чи пізній маневр або ж засинання за кермом.
Двоє водіїв автобуса - у задовільному стані і дають свідчення поліції. А автобус належить перевізнику з Тернополя.
«Дітей серед постраждалих не було. Станом на сьогоднішній день, за повідомленнями польської сторони, 9 пацієнтів вже виписані з лікарень», - повідомило згодом українське МВС.
«Лікарі кажуть, що є люди у дуже тяжкому стані. Ми через пандемію не можемо зайти до потерпілих. Якщо люди будуть транспортабельні, то ми їх відправимо в Україну. Серед тих, хто перебуває в лікарні, п'ятеро - у вкрай тяжкому стані. Лікарі, на жаль, не дають жодних гарантій щодо їх одужання. Зараз ще 16 осіб перебувають у готелі в Ярославі. Частина з них мають легкі травми, і ми організуємо їхнє повернення додому», – розповів Василь Павлюк. Тіла загиблих, за словами дипломата, відправлять в Україну після ідентифікації.  З п'ятьох загиблих на місці - троє чоловіків та двоє жінок.
Польські політики, зокрема і президент Анджей Дуда, висловили співчуття України. А українські дипломати подякували польській владі за допомогу постраждалим - попри епідемію коронавірусу вдалося швидко знайти місця у лікарнях. Постраждалих з найважчими травмами доправили з місця аварії у лікарні гелікоптерами.
Свої співчуття висловив і президент України Володимир Зеленський.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
полиция, природа, США, пандемия, мода, фотоподборки, мир, город, соревнования, живопись, Польша, Динамо, зима, марш, Киевщина, Карпаты, футбол, автомобили, выставки, общество, ЗСУ, Новый Год, оккупация, Сергей Смоленцев, традиции, фотоконкурсы, военная техника, история, Нацгвардия, корабли, сборная Украины, карантин, столкновения, Путин, Бахмут, Шахтер, Донбасс, парады, #Євромайдан, Майдан, праздники, Львів, Крым, НАТО, Китай, дизайн, Одесса, технологии, терроризм, ВМС, юмор, Порошенко, Зеленский, стихийные бедствия, политика, уикенд, передовая, фестивали, животные, митинги, Дмитрий Дятлов, Александр Зубко, протесты, война, искусство, портрет, путешествия, пейзажи, культура, фотопроект, обстрелы, Россия, солдат, ВСУ, туризм, самолеты, акции, люди, спорт, авиация, фотография, женщины, пожары, ДСНС, показы, церковь, суд, Киев, экология, архитектура, коронавирус, выборы, Верховная Рада, учения, визиты, Війна, музыка, пляжи, дети, медицина

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36