<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
11.06.2021   Миколаїв, Україна   ВМС ЗС України

Як американські морпіхи українських навчали

Американські морські піхотинці провели курс підготовки щодо експлуатації та застосування жорстких маломірних катерів типу "Wing" для українських морпіхів.
Для військовослужбовців окремих бригад морської піхоти було проведено курс підготовки інструкторів, які в подальшому навчатимуть особовий склад використовувати маломірні катери типу "Wing". Курс проходив у Миколаєві та тривав близько двох тижнів. Українські морські піхотинці вивчали як підготувати катер до виходу, правильно транспортувати, управляти та експлуатувати на воді.
– Як під час підготовки човнів, так вже й на воді, кожен член екіпажу повинен досконально знати свої дії, своє місце, оперативно й чітко виконувати вказівки командира групи. Наприклад, задача рульового, полягає у тому щоб доставити десант на берег, приховати човен та залишитися на охороні. Свої обов'язки є у кожного, хто знаходиться на борту човна. Важливо, що після засвоєння всіх початкових елементів, американські інструктори приступили до практичних тренувань на воді, – зазначив представник окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського майор Олексій Булахов.
Під час фінального заняття морські піхотинці повинні були скласти іспит. Так, за відведений час, вони мали підготувати човен до експлуатації. Наступним етапом стало подолання бігом трьохкілометрової відстані з човном на плечах та спуск його на воду. Далі проводилося подолання дистанції на воді, під час якої човен декілька разів перегортали. В цих обставинах  військовослужбовцям потрібно було швидко повернутися на борт і якнайшвидше дістатися берега.
Якщо відбувається перегортання човна або хтось випав за борт під час хитавиці, відповідно до нормативів екіпаж має до 30 секунд, щоб всі були знову на борту та продовжили виконання завдання. Варто зазначити, що кожен етап цього іспиту мав визначені часові рамки та перевірявся американськими інструкторами на правильність виконання.
– Ми працювали з багатьма іноземними країнами щодо організації та проведення морських-десантних тренувань, і ми можемо зауважити, що в українських морських піхотинців дуже висока мотивація до здобуття знань та покращення своїх професійних навичок, – відмітив сержант-комендор Деніел Мата.
По завершенню курсу військовослужбовці отримають відповідні сертифікати та проводитимуть підготовку екіпажів катерів типу "Wing" вже у своїх підрозділах. В майбутньому планується провести ще один курс подібного характеру, але ускладнений наявністю додаткового спорядження та зброї, у засобах захисту і з використанням спеціальних двигунів

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
Польша, Одесса, стихийные бедствия, соревнования, пляжи, фотоподборки, Дмитрий Дятлов, ЗСУ, политика, Россия, выборы, дети, корабли, сборная Украины, Львів, люди, Донбасс, пандемия, туризм, путешествия, обстрелы, Новый Год, искусство, технологии, зима, ВМС, Війна, военная техника, Киев, церковь, архитектура, фестивали, визиты, фотопроект, учения, юмор, Киевщина, портрет, акции, Порошенко, показы, история, футбол, мир, дизайн, Сергей Смоленцев, самолеты, ДСНС, оккупация, пейзажи, парады, Карпаты, Шахтер, природа, мода, уикенд, автомобили, НАТО, город, карантин, #Євромайдан, фотография, Китай, Майдан, суд, война, общество, ВСУ, столкновения, культура, медицина, Крым, Динамо, выставки, животные, Александр Зубко, спорт, Путин, протесты, женщины, пожары, США, полиция, авиация, музыка, Бахмут, фотоконкурсы, Верховная Рада, экология, солдат, Нацгвардия, живопись, коронавирус, праздники, передовая, марш, Зеленский, терроризм, митинги, традиции

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36