<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт ніжного "Наполеону" з вишнею  Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят  Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великдень  США хочуть дати фінансову допомогу Україні в кредит, але його можуть списати  Приготування домашньої ковбаси зі свинини до Великодня: смакота на святковий стіл  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППОвсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
25.06.2021   Чехія   УНІАН, Reuters

На Чехію налетів потужний торнадо: зруйновано села, сотні постраждалих

На південному сході Чехії, недалеко від кордону зі Словаччиною та Австрією, потужний торнадо спустошив цілі райони кількох населених пунктів. Повідомляється як мінімум про 300 постраждалих, надходять повідомлення про загиблих. Рятувальники надають постраждалим екстрену допомогу і шукають людей під завалами. У постраждалих районах оголошена надзвичайна ситуація.
Вітер, швидкість якого досягала 267-322 км/год, зрівняв із землею частину міста Годонін і частини прилеглих сіл - Лужице, Грушки, Моравська Нова Вес і Микулчице, повідомила журналістам представник служби швидкої допомоги Гедвіка Кропачкова. Директор лікарні міста Годонін в інтерв'ю чеському телебаченню повідомив про одного загиблого. З різними травмами в лікарню було доставлено близько 200 осіб. Журналісти з посиланням на дані МВС і МОЗ Чехії називають загальну цифру приблизно в 300 поранених.
Чеське телебачення з посиланням на представників надзвичайних служб повідомляє про величезну шкоду, завдану торнадо. Судячи з кадрів, розміщених очевидцями в соцмережах, найбільш постраждалі райони виглядають як після бомбардування.
У селі Грушки було зруйновано близько половини будинків, пише газета Lidove Noviny з посиланням на місцевого чиновника. З сільських будинків зривало дахи, вітер перевертав автомобілі і виривав з коренем дерева. На будівлі обрушився град розміром до 10 см. На швидкісній магістралі Прага-Братислава неподалік від постраждалих населених пунктів через повалені дерева та опори ліній електропередач утворився транспортний затор довжиною понад 50 км в обох напрямках. В цілому більше 120 тис. домоволодінь в Чехії залишилися без електрики, передає Бі-бі-сі.
На допомогу чеським рятувальникам для усунення наслідків катастрофи прийшли військові, а також рятувальники з Австрії та Словаччини. Глава МВС Чехії Ян Гамачек написав у "Твіттері", що його відомство направило в регіон підрозділи рятувальників з усієї країни.
Влада пропонує постраждалим первісну компенсацію в розмірі близько $2,7 тис. йде подальший збір допомоги постраждалим.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
Верховная Рада, культура, коронавирус, Львів, природа, Новый Год, Одесса, Майдан, Киевщина, учения, музыка, солдат, путешествия, Сергей Смоленцев, Польша, Динамо, пейзажи, животные, архитектура, дизайн, Александр Зубко, автомобили, пожары, искусство, туризм, Киев, самолеты, политика, Карпаты, сборная Украины, церковь, НАТО, марш, Шахтер, ВСУ, тест-драйв, Крым, выборы, юмор, суд, столкновения, митинги, оккупация, Дмитрий Дятлов, военная техника, передовая, общество, полиция, технологии, медицина, США, спорт, Війна, праздники, терроризм, стихийные бедствия, визиты, фотография, ЗСУ, город, экология, обстрелы, карантин, мода, фестивали, традиции, война, авиация, люди, Зеленский, выставки, дети, мир, протесты, зима, Нацгвардия, пляжи, женщины, Бахмут, корабли, Россия, Путин, футбол, Донбасс, фотопроект, Китай, уикенд, соревнования, ВМС, пандемия, история, парады, фотоподборки, живопись, ДСНС, портрет, фотоконкурсы, Порошенко, акции, #Євромайдан

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36