<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
25.06.2021   Чехія   УНІАН, Reuters

На Чехію налетів потужний торнадо: зруйновано села, сотні постраждалих

На південному сході Чехії, недалеко від кордону зі Словаччиною та Австрією, потужний торнадо спустошив цілі райони кількох населених пунктів. Повідомляється як мінімум про 300 постраждалих, надходять повідомлення про загиблих. Рятувальники надають постраждалим екстрену допомогу і шукають людей під завалами. У постраждалих районах оголошена надзвичайна ситуація.
Вітер, швидкість якого досягала 267-322 км/год, зрівняв із землею частину міста Годонін і частини прилеглих сіл - Лужице, Грушки, Моравська Нова Вес і Микулчице, повідомила журналістам представник служби швидкої допомоги Гедвіка Кропачкова. Директор лікарні міста Годонін в інтерв'ю чеському телебаченню повідомив про одного загиблого. З різними травмами в лікарню було доставлено близько 200 осіб. Журналісти з посиланням на дані МВС і МОЗ Чехії називають загальну цифру приблизно в 300 поранених.
Чеське телебачення з посиланням на представників надзвичайних служб повідомляє про величезну шкоду, завдану торнадо. Судячи з кадрів, розміщених очевидцями в соцмережах, найбільш постраждалі райони виглядають як після бомбардування.
У селі Грушки було зруйновано близько половини будинків, пише газета Lidove Noviny з посиланням на місцевого чиновника. З сільських будинків зривало дахи, вітер перевертав автомобілі і виривав з коренем дерева. На будівлі обрушився град розміром до 10 см. На швидкісній магістралі Прага-Братислава неподалік від постраждалих населених пунктів через повалені дерева та опори ліній електропередач утворився транспортний затор довжиною понад 50 км в обох напрямках. В цілому більше 120 тис. домоволодінь в Чехії залишилися без електрики, передає Бі-бі-сі.
На допомогу чеським рятувальникам для усунення наслідків катастрофи прийшли військові, а також рятувальники з Австрії та Словаччини. Глава МВС Чехії Ян Гамачек написав у "Твіттері", що його відомство направило в регіон підрозділи рятувальників з усієї країни.
Влада пропонує постраждалим первісну компенсацію в розмірі близько $2,7 тис. йде подальший збір допомоги постраждалим.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
самолеты, акции, стихийные бедствия, культура, карантин, уикенд, сборная Украины, Китай, традиции, Бахмут, экология, протесты, фотоконкурсы, Киевщина, соревнования, Дмитрий Дятлов, Донбасс, политика, солдат, искусство, праздники, Львів, Крым, Новый Год, фотопроект, живопись, технологии, футбол, пандемия, Шахтер, люди, Польша, Александр Зубко, корабли, тест-драйв, коронавирус, пляжи, Путин, Порошенко, учения, НАТО, Динамо, автомобили, Майдан, ДСНС, выставки, пожары, Нацгвардия, дети, мир, город, церковь, марш, Зеленский, путешествия, ЗСУ, история, Киев, юмор, дизайн, женщины, ВМС, фотография, природа, Одесса, столкновения, спорт, Війна, пейзажи, обстрелы, #Євромайдан, портрет, общество, фестивали, война, США, медицина, музыка, ВСУ, туризм, авиация, выборы, животные, полиция, мода, митинги, визиты, зима, Сергей Смоленцев, передовая, фотоподборки, терроризм, архитектура, оккупация, Верховная Рада, Россия, Карпаты, парады, суд, военная техника

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36