НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
30.07.2021   Туреччина   Reuters, BBC

Пожежі в Туреччині: вогонь наблизився впритул до популярних курортів

Пожежі наблизилися впритул до популярних турецьких курортів в провінції Анталія, де багато українських туристів.
Як написала у Facebook Алеся Павлинська, яка зараз відпочиває в Туреччині, ситуація погіршилася: "Вогонь перекинувся, палає дорога на Мармарис, а по ній нам їхати через півтори години в аеропорт". Раніше Павлинська розповіла, що вона бачить стіну вогню просто зі свого готелю "Мунамар" у регіоні Ічмелер (передмістя Мармариса).
"Ще вчора бачили лише стовпи диму в лісі, а вже сьогодні зранку ми прокинулися, вийшли на вулицю, вже стоїть запах гару, а стовп диму разів у десять більший, а з неба потихеньку падає попіл", - розповіла Аліна Федяй-Зирянська, яка нині відпочиває у Сіде. Вона каже, що від попелу нині захищаються медичними масками. Аліна також розповідає, що останні два дні на узбережжі був сильний вітер.
"Спочатку літали гелікоптери з ковшами з водою, потім бачили, як літаки залітають прямо у цю хмару", - розповіла Аліна. Її родина переживає через те, що невідомо, як працюватимуть аеропорти, але у самому готелі "все працює, хоча пару разів пропадало світло", а "сніданок-обід-вечеря - за графіком".
У Манавгаті (район та одноіменне місто в провінції Анталія) через пожежі загинули троє громадян Туреччини. Проте губернатор району Мустафа Йігіт заявив, що курортна зона від пожеж не постраждала. У пресслужбі МЗС розповіли, що "28 липня вдень поблизу міста Манавгат (75 км на схід від Анталії) виникла лісова пожежа. Зважаючи на спеку та сильний вітер, пожежа швидко поширилася в напрямку Манавгата".
Там також кажуть, що повідомлень про жертв та постраждалих серед громадян України наразі немає. За перші шість місяців 2021 року Туреччину відвідали 774,5 тис. українців.
Про жахливі пожежі розповідають і українці, які живуть у Туреччині.
"Всі сидять по хатах. Сморід страшний. Вийти надвір неможливо. Окрім того, що спекотно, ще йде жар від пожежі", - розповіла Лілія Торосян, яка живе у Сіде.
А Іванні Демір, яка нині живе в Анталії, довелося залишити домівку. "Тікаємо від вогню, від диму, немає чим дихати. Багато людей залишають домівки... Жах. Це катастрофа. Згоріла майже вся екосистема", - пише вона у Facebook. За кілька годин до цього пані Іванна писала, що вони "прокинулася вночі від запаху гару, на балконі попіл.... відкрити вікно нереально".
За повідомленнями турецьких ЗМІ, у Мармарисі місцева влада оголосила про необхідність евакуації місцевих жителів та туристів через пожежі. Вогонь наблизився впритул до будинків та готелів. Туристів із двох вілл та чотирьох готелів у Мармарисі вже евакуювали. Повідомляють також і про плани евакуації в Бодрумі. Крім того, у Мармарисі ветеринарні клініки оголосили, що безкоштовно лікуватимуть тварин, постраждалих від вогню.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
полиция, суд, мир, коронавирус, автомобили, Львів, Порошенко, Новый Год, Китай, спорт, пандемия, выставки, фотоконкурсы, история, природа, город, учения, #Євромайдан, Путин, акции, Крым, технологии, тест-драйв, США, футбол, экология, Майдан, путешествия, Нацгвардия, Александр Зубко, ВСУ, культура, передовая, люди, марш, портрет, соревнования, самолеты, фотография, Одесса, Сергей Смоленцев, солдат, столкновения, уикенд, митинги, фотоподборки, Карпаты, Польша, женщины, война, Донбасс, пляжи, НАТО, Верховная Рада, Динамо, Війна, корабли, стихийные бедствия, карантин, политика, Киевщина, Киев, Бахмут, традиции, выборы, животные, фотопроект, авиация, оккупация, терроризм, Дмитрий Дятлов, протесты, общество, живопись, церковь, ЗСУ, обстрелы, пожары, парады, юмор, музыка, сборная Украины, ДСНС, Россия, туризм, архитектура, искусство, визиты, Шахтер, дизайн, мода, фестивали, праздники, дети, ВМС, пейзажи, Зеленский, зима, военная техника, медицина

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36