<
НОВИНИ ДНЯ: В МВФ назвали суму бюджетної підтримки, яку потребує Україна цього року  Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: пояснення експерта  Синоптики розповіли про погоду на вихідні в Україні  Де дешевше жити: Держстат опублікував рейтинг українських регіонів  Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібно  Чи довіряють українці офіційним повідомленням про війну: дані опитування  На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°всі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
26.09.2021   Велика Британія   Reuters, BBC, Getty Images,

Як Усик сенсаційно переміг Джошуа і здобув чотири чемпіонські пояси

У ніч на неділю у Лондоні український боксер Олександр Усик переміг британця Ентоні Джошуа і забрав його чотири чемпіонські пояси у найпрестижнішій надважкій вазі за версіями WBA, WBO, IBF і IBO. Всі три судді віддали перемогу Олександру Усику. Напередодні усі оглядачі та букмекери ставили на перемогу британця.
На арені Tottenham Hotspur на битву Усика з Джошуа прийшло подивитися близько 67 тисячі глядачів. Він повернув в Україну пояси, які раніше належали Володимиру Кличку. Після перемоги він станцював фірмового гопака, як він це зробив у Лондоні після перемоги на Олімпіаді в 2012 році.
"Бій пройшов саме так, як я очікував. Було кілька моментів, коли Джошуа затискав, але нічого особливого", - розповів Усик на флеш-інтерв'ю одразу після бою. Він також зізнався, що в якийсь момент його тренерський штаб повернув його на правильний шлях.
"Єдине, що я хотів зробити - це прославити свого Бога Ісуса Христа", - наголосив український боксер. Він передав особливе вітання своїй доньці Єлизаветі.
Найвпізнаванішими українцями, які підтримували Усика біля рингу, були Віталій Кличко та Андрій Шевченко.
Бій почався з активних дій Олександра Усика, який рухався навколо Ентоні Джошуа та постійно намагався пробити блок британця. Кілька разів йому вдавалися влучні удари, але і Джошуа постійно готовий був потужно відповісти. А перший розмін ударами стався у третьому раунді, коли Усику вдався лівий прямий у голову Джошуа. В якийсь момент Джошуа після пропущеного удару навіть похитнувся.
У п'ятому та шостому раунді вже краще діяв британський чемпіон, який зміг кілька разів відчутно пробити захист українця. Також було помітне пошкодження правої частини обличчя Усика, яке сталося через зіткнення головами у перших раундах. У сьомому раунді Усик уміло пробив захист британця і майже відправив Джошуа у нокдаун. До десятого раунду обоє боксерів помітно втомилися й дещо збавили швидкість, Джошуа частіше йшов у клінч. Але в кінці дев'ятого раунду Усик зміг зловити британця на зустрічному ударі.
В десятому, першому з так званих "чемпіонських" раундів, на обличчі українця з'явилася кров, а у британця підпухло праве око. В одинадцятому раунді спортсмени діяли від оборони і намагалися зловити суперника на помилці, але нікому це по-справжньому не вдалося. Але Усик все ж домінував і навіть британські коментатори ще до закінчення бою почали прогнозувати його перемогу.
Бій досяг апогею своєї напруги і у фінальній частині Олександр Усик продовжив влучати у голову Ентоні Джошуа. А в кінці українець затис британця до краю рингу. Чемпіон встояв, як видавалося, з останніх сил - нокдауну не вийшло. Судді одноголосно віддали перемогу українцю.
Це було одне з головних протистоянь у світовому боксі у 2021 році та найбільш довгоочікуваний бій у Британії за останні роки - після того, як у 2018 році той же Джошуа переміг росіянина Олександра Повєткіна.
Британець був абсолютним фаворитом протистояння - він майже на 8 кг важчий і на 7 см вищий за українця. Олександр Усик після своїх попередніх перемог став обов'язковим претендентом за пояс чемпіона WBO Ентоні Джошуа - це означає, що якби британець відмовився від бою з українцем, то втратив би титул.
До цього бою у Ентоні Джошуа було 24 перемоги й лише одна поразка. Він здобув титули чемпіона світу за версіями WBA, WBO, IBF і IBO. Як і Олександр Усик, Джошуа - олімпійський чемпіон (хоча і у важчій категорії).
У 2017 році саме програш Володимира Кличка у драматичному поєдинку з Ентоні Джошуа (технічний нокаут) став останнім боєм українського чемпіона. Тоді Джошуа здобув чемпіонські пояси, які раніше належали українцю.
Олександр Усик до бою - переможець у всіх своїх 18 протистояннях? зокрема і проти двох британців Тоні Белью та Дерека Чісори. Він став абсолютним чемпіоном світу у першій важкій вазі, зокрема переміг у Всесвітній суперсерії боксу 2017-18 (World Boxing Super Series). А два роки тому вирішив перейти у важчу вагову категорію, де став одним з найлегших бійців.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
Путин, фестивали, акции, Киевщина, Киев, люди, оккупация, протесты, Динамо, экология, фотоконкурсы, церковь, дизайн, передовая, военная техника, история, авиация, учения, Львів, Крым, Польша, выборы, визиты, Шахтер, технологии, музыка, Бахмут, уикенд, автомобили, соревнования, коронавирус, #Євромайдан, полиция, живопись, Китай, дети, Донбасс, спорт, фотопроект, корабли, мир, мода, фотоподборки, война, Дмитрий Дятлов, портрет, пейзажи, искусство, стихийные бедствия, терроризм, пожары, Війна, животные, культура, ДСНС, праздники, суд, самолеты, Карпаты, Верховная Рада, туризм, пандемия, обстрелы, ВМС, столкновения, ЗСУ, футбол, путешествия, Россия, Сергей Смоленцев, показы, Зеленский, женщины, традиции, ВСУ, Александр Зубко, медицина, Порошенко, политика, пляжи, солдат, Новый Год, выставки, НАТО, Майдан, марш, парады, США, Нацгвардия, сборная Украины, Одесса, карантин, общество, юмор, архитектура, зима, природа, митинги, город, фотография

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36