НОВИНИ ДНЯ: Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негодувсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
21.10.2021   Україна   Укрінформ, УНІАН,

На п'яти найбільших вокзалах України запрацювали пункти COVID-вакцинаціії

З 21 жовтня на п'яти найбільших вокзалах України запрацювали пункти вакцинації від COVID-19, також на десяти вокзалах запрацювали пункти експрес-тестування, повідомляє пресслужба АТ "Укрзалізниця". Зазначається, що пункти безкоштовної вакцинації запрацювали на вокзалах у Києві, Львові, Харкові, Одесі та Дніпрі.
Пункти експрес-тестування працюють на 10 залізничних вокзалах: Київ, Львів, Харків, Одеса, Дніпро, Запоріжжя, Мукачево, Кривий Ріг, Вінниця та Полтава. Пасажири, які мають квиток на поїзд, зможуть зробити це медичне дослідження за 350 грн. Агентом залізниці в проведенні експрес-тестування стала «Медична лабораторія CSD».
Надалі «Укрзалізниця» планує збільшувати перелік вокзалів, де діятимуть пункти вакцинації та тестування.
Попри те, що сьогодні перший день діють нові правила перевезення у потягах далекого сполучення, якихось конфліктних ситуацій чи непорозумінь не спостерігається. Пасажири пред’являють провідникам, крім квитків, також додаток "Дія" з інформацією про щеплення від COVID-19 або паперові сертифікати. Після отримання навіть першої дози вакцини людей пропускатимуть у потяги. Пасажирів без COVID-документів не пускають.
Як розповів журналістам директор філії "Пасажирська компанія" АТ "Укрзалізниця" Олександр Перцовський, пасажирів без довідки про вакцинацію або результат тестів поліція не повинна пускати на потяги.
"Подібних випадків ми зафіксували біля 20, коли люди потрапили на потяг без необхідних документів. Ми не можемо в кожній такій ситуації зупиняти потяг, бо створимо пробку на виїзді з Києва. Тому є домовленість з Нацполіцією, що такі ситуації будуть фіксуватися. До речі, це адміністративне правопорушення за ст. 185-9 – злісна непокора вимогам співробітників транспорту. Якщо потяг уже поїхав з таким пасажиром, співробітники поліції викликатимуться на наступну станцію і будуть висаджувати та штрафувати таких людей", - сказав Перцовський.
З сьогоднішнього ранку на Київському вокзалі було виявлено близько 10 позитивних тестів на COVID-19, і людям, відповідно, відмовили у посадці на потяг.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
соревнования, Динамо, ВМС, футбол, суд, архитектура, передовая, природа, общество, уикенд, история, выставки, военная техника, дизайн, обстрелы, Донбасс, НАТО, фотоподборки, показы, выборы, Путин, Львів, фотография, город, женщины, марш, Крым, Бахмут, солдат, полиция, Киевщина, экология, живопись, автомобили, путешествия, мир, культура, США, сборная Украины, фотопроект, война, портрет, Карпаты, ДСНС, оккупация, самолеты, ВСУ, музыка, корабли, учения, искусство, туризм, ЗСУ, пейзажи, акции, визиты, авиация, пляжи, мода, терроризм, пожары, технологии, животные, зима, Россия, фотоконкурсы, Киев, политика, Александр Зубко, люди, спорт, протесты, Новый Год, карантин, Польша, столкновения, Одесса, коронавирус, Зеленский, Дмитрий Дятлов, #Євромайдан, Верховная Рада, медицина, церковь, дети, праздники, Майдан, Шахтер, стихийные бедствия, традиции, Порошенко, юмор, фестивали, Війна, парады, Китай, митинги, Нацгвардия, Сергей Смоленцев, пандемия

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36