НОВИНИ ДНЯ: 28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областяхвсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
06.01.2022   Казахстан, РФ   BBC, Радіо Свобода, Associated Press, Reuters, TASS

Росія відправляє війська до Казахстану

На знімках, оприлюднених російськими військовими, видно, як війська відправляються до Казахстану, де тривають антиурядові протести. 6 січня десятки невідомих військових стріляли з автоматичної зброї в центрі Алмати. Загиблі, спалена будівля адміністрації Алмати, розгромлений аеропорт, затримання - так почався день у Казахстані.
Кореспондент ВВС Абдужаліл Абдурасулов прибув туди зовсім нещодавно і розповів, якою застав країну."Прибув у Казахстан. Великі черги на АЗС. Людям важко купити продукти, бо більшість магазинів закриті", - пише він у твіттері.
Через блокування інтернету люди не можуть зняти готівку чи навіть поповнити свої телефони. Можливі лише місцеві голосові дзвінки, розповідає наш кореспондент."Я чую стрілянину та вибухи біля центру Алмати. Сутички тривають", - зазначає він. Пізніше журналіст розмістив повідомлення, що події в центрі колишньої столиці Казахстану нагадують "справжню битву".
"Звуки такі, ніби на площі відбувається справжня битва. З того, що можу сказати: звуки стрілянини, кулеметів, на додаток до світло-шумових гранат та того, що лунає як феєрверки", - повідомив журналіст.
Про стрілянину в різних місцях Алмати повідомляють й інформагенції з посиланням на очевидців. Раніше в поліції Алмати підтвердили, що в ніч проти четверга силовики вбили десятки людей, які намагалися штурмувати поліцейські дільниці в різних частинах міста. Перед тим повідомляли про загибель 13 поліцейських. Соцмережі рясніють повідомленнями про убитих в ніч на 6 січня, у мережах публікують фото та відео тіл на вулицях та в лікарнях. Але узагальнених даних про кількість загиблих поки що немає.
Масові протести охопили Казахстан через підвищення цін на скраплений газ. У країні запровадили надзвичайний стан, уряд відправили у відставку. Аби вгамувати протести, президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв звернувся по допомогу до Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ), військового альянсу під проводом Росії.
Після цього звернення прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, який очолює Раду колективної безпеки ОДКБ, повідомив про рішення направити колективні миротворчі сили до Казахстану. За офіційними даними, чисельність миротворчих сил ОДКБ - близько 3 600 людей.
В ОДКБ входять Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизія, Росія та Таджикистан. Підрозділи збройних сил цих країн і мають увійти до складу миротворців. Як заявив секретаріат ОДКБ, основними завданнями стане "охорона важливих державних та військових об'єктів", а також допомога правоохоронцям Казахстану "в стабілізації ситуації". Водночас голова комітету російської Думи у справах СНД Леонід Калашніков заявив, що миротворці займуться насамперед "охороною об'єктів інфраструктури".
"ОДКБ в основному лише забезпечуватиме безпеку об'єктів інфраструктури", - цитує його "Інтерфакс". Операціями ж із "зачистки території та іншою роботою в полі" займатимуться співробітники силових структур Казахстану, твердить він.

Военные машины российских миротворцев припаркованы для загрузки на российские военные самолеты на аэродроме под Москвой в России для вылета в Казахстан в четверг, 6 января 2022 года

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
животные, город, спорт, ВМС, военная техника, Киев, учения, автомобили, выборы, Киевщина, Китай, Майдан, соревнования, митинги, политика, выставки, солдат, сборная Украины, живопись, коронавирус, показы, экология, суд, столкновения, мир, визиты, парады, стихийные бедствия, полиция, Сергей Смоленцев, праздники, Крым, оккупация, Дмитрий Дятлов, дети, Війна, Донбасс, туризм, фотоконкурсы, #Євромайдан, дизайн, Карпаты, футбол, пляжи, путешествия, ДСНС, Верховная Рада, уикенд, обстрелы, протесты, фестивали, Новый Год, Львів, церковь, терроризм, акции, Бахмут, музыка, история, женщины, Нацгвардия, пейзажи, НАТО, марш, Динамо, передовая, ЗСУ, мода, карантин, портрет, Александр Зубко, ВСУ, фотоподборки, фотография, Россия, юмор, фотопроект, пандемия, Порошенко, искусство, зима, традиции, архитектура, корабли, технологии, медицина, природа, пожары, люди, культура, общество, война, самолеты, США, авиация, Шахтер, Польша, Одесса, Путин, Зеленский

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36