НОВИНИ ДНЯ: Чому ІД вибрала Росію за ціль і чи є можливість нових терактів у РФ – відповідь Невзорова  Тост з авокадо та яйцем: корисний рецепт  У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощівсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
01.02.2022   Україна   ВМС ЗС України
14150 Метки:  учения, ВМС, флот, корабли, ЗСУ.

Український флот провів навчання у морських і прибережних районах Чорного моря

На півдні України проведено плановий комплекс навчань і тренувань з бойової готовності Військово-Морських Сил Збройних Сил України, який здійснювався у взаємодії з підрозділами Повітряних Сил ЗСУ. Учасники заходу перевірили свою готовність до реагування на кризові ситуації та відпрацювали спільні дії корабельним, береговим і повітряним компонентами.
Перед початком навчань упродовж першої половини січня командири кораблів та частин ВМС ЗС України провели низку занять і тренувань з бойової готовності. Після їх завершення у визначених районах розпочалась активна фаза заходу з метою перевірки готовності до нейтралізації загроз з морського напрямку у взаємодії з іншими підрозділами сектору безпеки та оборони країни.
До навчань було залучено корабельно-катерні тактичні групи, літаки, вертольоти, підрозділи артилерії та морської піхоти. Відпрацьовувались питання ведення розвідки, оборони узбережжя й портів, охорони судноплавства тощо.
Серед іншого під час виходу в море екіпажі кораблів і катерів національного флоту у складних умовах провели маневрування у строях та ордерах тактичних груп, здійснили практичні артилерійські стрільби по надводних цілях вдень і вночі та по берегових цілях під час проведення навчання з висадки морського десанту на необладнану ділянку узбережжя. Також військові моряки провели тренування з боротьби за живучість корабля та захисту від підводних диверсантів під час стоянки на незахищеному рейді.
В іншому районі проведення навчань артилеристи морської піхоти ВМС відпрацьовували завдання зі знищення надводних цілей умовного противника, зокрема ворожого морського десантного корабля. За відповідним сигналом військовослужбовці батареї БМ «Град-21» здійснили марш до вогневих позицій, де вогнем з артилерійських систем реактивного комплексу було уражено засоби противника.
Авіаційний компонент навчання здебільшого був представлений гелікоптерами морської авіаційної бригади, яка забезпечувала виконання завдань підрозділів морської піхоти та корабельно-катерної тактичної групи. Екіпажі вертольотів після отримання завдання щодо знищення противника здійснили виліт, пошук, бойове маневрування та ураження цілей практичними пусками некерованих ракет.
До участі в навчаннях долучився підрозділ, на озброєнні якого стоїть український мобільний ракетний комплекс з протикорабельними ракетами Р-360 «Нептун». Отримавши бойове розпорядження, особовий склад підрозділу здійснив марш у визначений район та завдав умовного ракетного удару по противнику.
Результати навчань і тренувань підтвердили, що наші військові моряки можуть успішно впоратися з поставленими завданнями щодо захисту країни від агресії з морського напрямку.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
дизайн, люди, соревнования, пейзажи, Польша, ДСНС, фотоподборки, природа, суд, солдат, выборы, церковь, искусство, обстрелы, фотография, Львів, полиция, общество, фотоконкурсы, митинги, уикенд, экология, Шахтер, туризм, стихийные бедствия, технологии, самолеты, терроризм, портрет, праздники, мир, дети, пожары, фотопроект, Киевщина, Одесса, политика, зима, Крым, пляжи, акции, протесты, передовая, традиции, #Євромайдан, медицина, марш, авиация, США, Порошенко, визиты, ВМС, военная техника, Карпаты, история, Верховная Рада, парады, женщины, животные, Александр Зубко, выставки, автомобили, Киев, живопись, архитектура, фестивали, ВСУ, Китай, Сергей Смоленцев, сборная Украины, Новый Год, город, Нацгвардия, Майдан, Россия, Дмитрий Дятлов, столкновения, показы, корабли, культура, ЗСУ, Донбасс, пандемия, война, Динамо, спорт, мода, НАТО, учения, путешествия, оккупация, юмор, коронавирус, Путин, Зеленский, карантин, футбол, музыка, Бахмут, Війна

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36