НОВИНИ ДНЯ: Чому ІД вибрала Росію за ціль і чи є можливість нових терактів у РФ – відповідь Невзорова  Тост з авокадо та яйцем: корисний рецепт  У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощівсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
06.05.2022   Маріуполь, Україна   Reuters, Associated Press, ЯМаріуполь

Битва за Маріуполь триває

У Маріуполі росіяни в окремих районах на території «Азовсталі», за підтримки авіації, поновили штурмові дії з метою взяти під контроль завод, де перебувають сотні українських військових з полку «Азов» та морської піхоти, серед яких багато поранених, а також приблизно 200 цивільних. Тривають важкі бої.
Сьогодні російські війська порушили режим припинення вогню на «Азовсталі» у Маріуполі: окупанти підбили авто, що рухалось до цивільних. Про це повідомляє полк «Азов», бійці якого продовжують захищати Маріуполь. Автівка рухалась до цивільних, щоб евакуювати їх із територію заводу. Проте окупанти підбили авто, застосувавши протитанковий ракетний комплекс. Внаслідок обстрілу загинув один боєць, ще шестеро — зазнали поранень.
«Ворог продовжує порушувати всі домовленості та не дотримуватись гарантій безпеки під час евакуації цивільного населення», — повідомляють в «Азові».
Командир полку «Азов» підполковник Денис Прокопенко ввечері 4 травня публічно повідомив про те, що росіяни прорвались на територію заводу «Азовсталь». Заступник командира полку «Азов» капітан Святослав Паламар «Калина» 5 травня заявляв, що на території заводу третій день тривають активні бої. Він наголошував, що окупанти не дотримувались режиму тиші, тож евакуація цивільних з «Азовсталі» не відбувалась. Голова патрульної поліції Маріуполя Михайло Вершинін розповів, що окупанти використовують артилерію, авіацію та іншу техніку. За його словами, поранених стає все більше, периметр скорочується.
росія вже відвела більшість сухопутних військ від Маріуполя, але продовжує бити по місту — Пентагон.
За підтримки ООН 1 травня з території «Азовсталі» почалась евакуація цивільних. Також 2 травня виїхали люди з інших районів Маріуполя. А 3 травня у Запоріжжя приїхала перша група цивільних українців, які виїхали 1 травня. 4 травня з Маріуполя та сіл поряд евакуювали 344 людини. Загалом за підтримки ООН з Маріуполя та заводу вивезли майже 500 людей. Сьогодні, 6 травня, триває наступний етап евакуації, повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
история, показы, терроризм, Польша, НАТО, пейзажи, Донбасс, искусство, Одесса, технологии, фотоконкурсы, Нацгвардия, животные, архитектура, Сергей Смоленцев, солдат, соревнования, Шахтер, культура, мода, митинги, акции, Майдан, фестивали, праздники, экология, Россия, уикенд, авиация, протесты, коронавирус, ЗСУ, США, город, война, Дмитрий Дятлов, Китай, пожары, природа, футбол, #Євромайдан, туризм, учения, музыка, передовая, сборная Украины, суд, Війна, выборы, Верховная Рада, пандемия, корабли, визиты, церковь, оккупация, военная техника, Александр Зубко, пляжи, фотопроект, медицина, люди, Карпаты, выставки, фотоподборки, ВМС, Новый Год, фотография, Крым, Львів, дети, спорт, Киев, Зеленский, полиция, автомобили, дизайн, зима, живопись, самолеты, Порошенко, марш, традиции, карантин, женщины, политика, Киевщина, тест-драйв, Бахмут, Динамо, ВСУ, портрет, Путин, ДСНС, обстрелы, путешествия, общество, стихийные бедствия, мир, столкновения, юмор

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36