НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
28.06.2022   Кременчук, Полтавська обл., Україна   Reuters, Associated Press, ДСНС, Полтавська ОДА, УНІАН, BBC

Кременчук: страшні наслідки ракетного удару по ТРЦ «Амстор»

28 червня пошуково-рятувальні роботи продовжуються, здійснюється розбирання пошкоджених будівельних конструкцій за допомогою важкої інженерної техніки та засобів малої механізації. Підрозділами ДСНС обстежено та розібрано уламки будівельних конструкцій на 60% загальної площі об’єкту.
Внаслідок обстрілу торговельного центру загинуло 18 осіб (з яких 1 особа померла в лікарні). За медичною допомогою звернулося 59 осіб, з них 25 було госпіталізовано до лікарні інтенсивного лікування м. Кременчук.  36 зараз вважаються зниклими безвісти.
Координацію заходів на місці події здійснює Штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. До робіт від ДСНС залучено 440 осіб (в т.ч. 14 психологів) та 70 од. техніки. Усього, за даними ОВА, до рятувальної операції в торговельному центрі залучено більше тисячі людей - рятувальники, військові, поліція, працівники швидкої та лікарень.
За словами мера міста Віталія Малецького, слідству стало відомо, що адміністрація "Амстору" оголосила, що з 23 червня ТРЦ не буде зачинятися під час повітряної тривоги.
28, 29 та 30 червня у Кременчуці оголошено триденну жалобу за загиблими внаслідок ракетного удару по ТРЦ "Амстор", повідомив мер міста.
"Те, що сталося - це найбільша трагедія в сучасній історії Кременчука. Кременчуцька громада вимагає притягти до відповідальності винних у розв'язанні війни та нападі на мирних громадян", - написав Малецький на своїй сторінці у фейсбуці.
Трагедію у Кременчуці вже засудили лідери Великої Британії, Франції, посол США в Україні, а Радбез ООН скликає засідання, щоб обговорити удар по Кременчуку.
У російському міноборони стверджують, що завдали удару в Кременчуку по ангарах ЗСУ із західним озброєнням, а торговельний центр, який загорівся поряд, начебто не працював. Удар був у районі Кременчуцького заводу дорожніх машин, йдеться у зведенні російських сил.
"У результаті високоточного удару, зброя та боєприпаси західного виробництва, зосереджені на складському приміщенні для подальшого відправлення українському угрупуванню військ на Донбасі, вражені", - стверджують російські військові. За їхніми словами, детонація боєприпасів до західного озброєння викликала пожежу в розташованому поряд торговельному центрі.
"Ракетний удар по Кременчуку прийшовся у дуже людне місце, яке на 100% немає відношення до військових дій", - заявив президент Володимир Зеленський відразу після удару.
"Поруч не знаходилося жодних військових чи інфраструктурних об'єктів", - каже керівник МВС України Денис Монастирський.
"Вдарити ракетами по такому об'єкту можуть тільки абсолютно відморожені терористи, яким не має бути місця на землі. І це не помилкове попадання ракет, це прорахований російський удар", - сказав президент у зверненні.
За даними РНБО, по Кременчуку в понеділок "прилетіло" дві ракети Х22: одна влучила в "Амстор", інша - у міський стадіон.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
Зеленский, путешествия, люди, терроризм, пляжи, война, искусство, город, Майдан, Путин, Киевщина, Динамо, портрет, Новый Год, Верховная Рада, церковь, автомобили, природа, фотография, показы, Одесса, мода, передовая, стихийные бедствия, парады, выставки, полиция, ВСУ, мир, самолеты, праздники, дизайн, сборная Украины, женщины, архитектура, коронавирус, Порошенко, зима, Війна, Львів, технологии, обстрелы, столкновения, юмор, пейзажи, соревнования, учения, футбол, ЗСУ, общество, #Євромайдан, НАТО, пожары, Шахтер, фотопроект, Нацгвардия, авиация, Бахмут, суд, культура, туризм, фотоконкурсы, спорт, медицина, политика, карантин, Китай, экология, уикенд, Крым, животные, акции, США, история, пандемия, Донбасс, фестивали, оккупация, фотоподборки, солдат, Киев, ВМС, Карпаты, музыка, выборы, Дмитрий Дятлов, митинги, живопись, корабли, марш, Россия, ДСНС, Польша, Александр Зубко, Сергей Смоленцев, протесты, военная техника, визиты, традиции, дети

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36