<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні від 1 травня набувають чинності важливі зміни до ПДР: що треба знати водіям  Місцями з дощами, проте дуже тепло: прогноз погоди на 29 квітня  Лубінець жорстко розкритикував федерацію Червоного Хреста, за захист інтересів Росії  В ISW пояснили, що допоможе Силам оборони звільнити всі окуповані РФ території  Скільки систем Patriot потрібно Україні для захисту: Зеленський назвав цифру   Початок наступного тижня в Україні буде теплим - удень до +25°  Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампомвсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
27.09.2022   РФ   Reuters, Associated Press

Росія: картинки мобілізації

Довгі черги машин на дорогах, що звиваються до прикордонних пунктів Росії з Грузією, Казахстаном і Монголією, і схожі черги в аеропортах. Гнівні демонстрації — не лише в Москві та Санкт-Петербурзі — але й у віддаленій крайній північній провінції Якутії та в південному регіоні Дагестану, коли жінки ганялися за поліцейським і кричали: «Ні війні!». Озброєний чоловік, який відкрив стрілянину в комісаріаті в одному з сибірських міст і важко поранив військового коменданта, заявивши: «Зараз ми всі підемо додому».
Через п’ять днів після того, як президент Володимир Путін оголосив про часткову мобілізацію для призову сотень тисяч резервістів для боротьби в Україні, цей крок викликав обурені протести, масову втечу людей і акти насильства по всій величезній країні.
Хоча державне телебачення намалювало райдужну картину мобілізаційної акції, а телеканал «Росія 1» у неділю показав натовпи нетерплячих чоловіків, які шикуються в чергу, щоб записатися «майже в кожному регіоні», реальність була іншою. Від початку призову почали підпалювати військомати та інші адміністративні будівлі. Хоча такі інциденти були звичайними протягом 7 місяців вторгнення, їх кількість і частота зросли після виступу Путіна. Російські незалежні ЗМІ нарахували щонайменше 17 таких інцидентів за останні дні, понад 37 до оголошення мобілізації.
У понеділок чоловік на автовокзалі в Рязані облив себе легкозаймистою рідиною та підпалив, кричачи, що він не хоче брати участь у російській «спеціальній військовій операції» в Україні. Повідомляється, що він отримав легкі тілесні ушкодження та був затриманий поліцією.
Хоча було сказано, що загальна мобілізація складала близько 300 000 чоловік, деякі ЗМІ повідомляють, що влада планує зібрати більше 1 мільйона, що Москва заперечує.
Андрій Колесніков, старший науковий співробітник Фонду Карнегі, зазначив, що опитування показують, що близько половини росіян беззастережно підтримують війну, а приблизно третина підтримує війну із застереженнями. Останні є «резервуаром сумнівів і невдоволення», — сказав Колесніков. — Вже зрозуміло, що мобілізація не часткова, і якщо це буде ставати все більш очевидним, то настрої можуть почати змінюватися. Путін сильно ризикує».

Росіяни шикуються, щоб отримати казахстанський персональний ідентифікаційний номер (INN) у державному центрі обслуговування в Алмати, Казахстан, 27 вересня 2022

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
передовая, юмор, суд, спорт, Одесса, Александр Зубко, акции, история, терроризм, Донбасс, учения, праздники, мир, церковь, фотопроект, фестивали, #Євромайдан, столкновения, ЗСУ, автомобили, пожары, Нацгвардия, экология, Шахтер, корабли, Киевщина, Киев, дети, Львів, ВСУ, протесты, соревнования, авиация, марш, коронавирус, город, Зеленский, пандемия, дизайн, оккупация, сборная Украины, тест-драйв, люди, выставки, уикенд, Новый Год, футбол, живопись, Польша, Сергей Смоленцев, самолеты, Верховная Рада, ВМС, визиты, Китай, Россия, митинги, общество, показы, США, пейзажи, Бахмут, женщины, технологии, солдат, искусство, карантин, выборы, мода, природа, фотоподборки, пляжи, музыка, Динамо, портрет, стихийные бедствия, традиции, Порошенко, Майдан, путешествия, политика, зима, животные, Крым, военная техника, полиция, Карпаты, НАТО, культура, ДСНС, архитектура, медицина, обстрелы, Дмитрий Дятлов, туризм, война, Путин, фотография, Війна, фотоконкурсы

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36