НОВИНИ ДНЯ: Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Українівсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
20.02.2023   Київ, Україна   Офіс Президента України, AP, AFP

Несподіваний візит: Джо Байден у Києві

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом, який прибув до нашої країни з візитом уперше з початку повномасштабного російського вторгнення.
Глава Української держави зустрів високого гостя на ґанку Маріїнського палацу в центрі столиці. Після представлення членів української та американської делегацій президенти України та США поспілкувалися у форматі віч-на-віч. Володимир Зеленський зазначив, що візит Джозефа Байдена є надзвичайно важливим сигналом підтримки для України та українців.
«Дуже вам дякую, пане Президенте. Це значущий момент підтримки для України», – сказав він. Глава Української держави наголосив, що особисто Джозеф Байден та все американське суспільство із самого початку розв’язаної Росією повномасштабної війни були разом з Україною.
«Перший телефонний дзвінок із підтримкою України був із Білого дому. Дякую за ваше лідерство. Дякую також за двопартійну підтримку, за підтримку з боку Конгресу», – зауважив Володимир Зеленський. Президент України зазначив, що говоритиме з Президентом США про ситуацію на фронті, а також про український народ, який переживає сьогодні надзвичайно важкі часи.
«Що ми маємо зробити, щоб зупинити війну, щоб мати успіх у цій війні, зробити Україну ще сильнішою, та як перемогти цього року», – розповів він.
Зі свого боку Джозеф Байден відзначив важливість своєї присутності сьогодні в Україні, яка демонструє підтримку з боку США незалежності, суверенітету й територіальної цілісності Української держави.
«Я думаю, що було б критично важливим не залишити жодного сумніву в тому, що США підтримують Україну в її війні проти жорстокої агресії», – зазначив лідер Сполучених Штатів. Президент США зауважив, що радий знову відвідати Київ.
«Багато що змінилося з часу останньої поїздки. Сталися жахливі речі, вторгнення, але водночас українці проявили себе так, як дуже мало народів проявляли себе будь-коли у своєму захисті. І вони допомогли нам осягнути значення демократії», – зазначив Джозеф Байден.
Він також переказав вітання від членів Конгресу. За словами Джозефа Байдена, на них справив сильне враження нещодавній виступ Володимира Зеленського у Конгресі. Президент США розповів про намір обговорити, як Сполучені Штати та союзники можуть найефективніше допомогти Україні в боротьбі за свободу та незалежність.
Джо Байден анонсував передачу Україні 700 танків та тисяч бронемашин у кооперації із 50 країнами-партнерами. Також президент США підписав новий пакет військової допомоги на 500 млн $. В нього увійшли ракети до системи HIMARS, протитанкові ракетні комплекси JAVELIN, артилерійські боєприпаси, протитанкові системи та системи повітряного спостереження.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
футбол, путешествия, портрет, автомобили, женщины, Львів, праздники, пожары, экология, суд, политика, терроризм, визиты, пейзажи, Россия, юмор, природа, военная техника, ДСНС, животные, мода, фотография, пляжи, парады, пандемия, передовая, обстрелы, Динамо, традиции, самолеты, Верховная Рада, Війна, церковь, карантин, США, Шахтер, Донбасс, живопись, уикенд, дизайн, столкновения, НАТО, мир, история, показы, Карпаты, Порошенко, марш, Майдан, фотопроект, фестивали, музыка, культура, коронавирус, фотоконкурсы, архитектура, Бахмут, искусство, сборная Украины, Дмитрий Дятлов, Зеленский, спорт, Польша, дети, #Євромайдан, ЗСУ, фотоподборки, Новый Год, Александр Зубко, Одесса, протесты, зима, выборы, люди, стихийные бедствия, ВСУ, выставки, митинги, война, общество, оккупация, медицина, Нацгвардия, Сергей Смоленцев, Крым, технологии, туризм, полиция, Киевщина, солдат, корабли, учения, соревнования, Путин, Киев, акции, ВМС, авиация, Китай, город

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36