<
НОВИНИ ДНЯ: Які мінімальні пенсії в Україні 2024 року: від чого залежить розмір, скільки отримують українці  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  Мобілізація працівників: кого не призвуть до війська  Мобілізація в Україні: чому за кермо тролейбусів хочуть посадити 18-річних і до чого тут універсальні жінки  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травня  Мобілізація по-новому 2024: скількох чоловіків призвуть на війну та якими методамивсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
08.08.2023   Донецька обл., Україна   Радіо Свобода

Криваві наслідки російських ракетних ударів по Покровську

Дві російські ракети, запущені з інтервалом у 40 хвилин, влучили в багатоповерхівку у місті Покровськ Донецької області ввечері 7 серпня. У результаті атаки загинули щонайменше семеро людей. Станом на 11 годину 8 серпня відомо про 88 людей, які отримали поранення.
Удари, які сталися з інтервалом у 40 хвилин, пошкодили житловий будинок. У результаті семеро людей загинули – п'ятеро цивільних, рятувальник та військовий. Поранені 39 цивільних, серед яких двоє дітей, 31 поліцейський, 7 працівників ДСНС та 4 військових.
Голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко зранку 8 серпня в ефірі Радіо Свобода наголосив, що це тактика Росії: перший удар наносять по цивільних, а другий – по службах, які приїжджають на місце. За його словами, перший удар по Покровську був о 19:15, другий – о 19:52. Водночас він зазначив, що перед другим ударом людей розосередили. «Якби було скупчення людей і буквально за 10 хвилин не вжиті додаткові заходи, то наслідки були б набагато гірші».
8 серпня міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко заявив: «Ми відновлюємо розбір завалів. Вночі ми були змушені призупинити роботи через високу загрозу повторних обстрілів».
Станом на 11:00 8 серпня у місті зафіксовані пошкодження 12 багатоповерхівок, готелю, прокуратури, пенсійного фонду, аптеки, магазинів, кафе та автомобілів.
Російська атака сталася всього через день після того, як офіційні особи з близько 40 країн зібралися в Саудівській Аравії в пошуку мирного врегулювання війни в Україні.
Покровськ розташований приблизно за 55 кілометрів на північний захід від  окупованого російськими силами міста Донецька та за 50 кілометрів від лінії фронту.
Російські військові регулярно обстрілюють українські міста, які перебувають у межах досяжності їхніх ракет, безпілотників, артилерії, РСЗО. Росія, попри докази та свідчення, з перших днів повномасштабного вторгнення заперечує відповідальність своїх військових у воєнних злочинах проти українських цивільних та військових.
Джерело: EPA-EFE, AFP, Reuters

Чоловік несе поранену жінку після того, як друга російська ракета влучила в житловий будинок у місті Покровськ на сході України 7 серпня 2023

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
фестивали, зима, Зеленский, архитектура, передовая, Путин, мир, Бахмут, война, портрет, пожары, протесты, традиции, Киевщина, история, фотография, дети, митинги, терроризм, женщины, фотоконкурсы, праздники, учения, показы, Китай, Одесса, фотопроект, общество, США, Нацгвардия, выставки, Карпаты, столкновения, пандемия, марш, дизайн, ВМС, тест-драйв, корабли, экология, ЗСУ, военная техника, технологии, стихийные бедствия, Дмитрий Дятлов, полиция, город, соревнования, мода, живопись, автомобили, искусство, культура, выборы, церковь, карантин, акции, Динамо, люди, Майдан, Александр Зубко, ДСНС, Киев, Крым, музыка, природа, Сергей Смоленцев, солдат, животные, медицина, НАТО, спорт, обстрелы, уикенд, Новый Год, фотоподборки, Польша, Львів, коронавирус, визиты, суд, авиация, Війна, пляжи, туризм, Порошенко, юмор, Шахтер, политика, оккупация, #Євромайдан, пейзажи, Донбасс, Россия, сборная Украины, самолеты, ВСУ, Верховная Рада, путешествия, футбол

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36