<
НОВИНИ ДНЯ: Ціна історії: через унікальну археологічну знахідку в Греції призупинили важливе будівництво  ЗСУ можуть намагатися послабити ППО РФ напередодні поставок F-16, - ISW  Китай просуває свій "мирний план" перед українським самітом в Швейцарії, - Reuters  Королівський бісквіт "Вікторія": як приготувати відомий класичний десерт  День батька в Україні 2024 року: якого числа вітати татусів і як виникло це свято  Дощі з грозами та максимум +23: синоптики розповіли про погоду у Київській області  "Росія не може значно просунутися на фронті": які існують три сценарії закінчення війни в Українівсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
08.08.2023   Донецька обл., Україна   Радіо Свобода

Криваві наслідки російських ракетних ударів по Покровську

Дві російські ракети, запущені з інтервалом у 40 хвилин, влучили в багатоповерхівку у місті Покровськ Донецької області ввечері 7 серпня. У результаті атаки загинули щонайменше семеро людей. Станом на 11 годину 8 серпня відомо про 88 людей, які отримали поранення.
Удари, які сталися з інтервалом у 40 хвилин, пошкодили житловий будинок. У результаті семеро людей загинули – п'ятеро цивільних, рятувальник та військовий. Поранені 39 цивільних, серед яких двоє дітей, 31 поліцейський, 7 працівників ДСНС та 4 військових.
Голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко зранку 8 серпня в ефірі Радіо Свобода наголосив, що це тактика Росії: перший удар наносять по цивільних, а другий – по службах, які приїжджають на місце. За його словами, перший удар по Покровську був о 19:15, другий – о 19:52. Водночас він зазначив, що перед другим ударом людей розосередили. «Якби було скупчення людей і буквально за 10 хвилин не вжиті додаткові заходи, то наслідки були б набагато гірші».
8 серпня міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко заявив: «Ми відновлюємо розбір завалів. Вночі ми були змушені призупинити роботи через високу загрозу повторних обстрілів».
Станом на 11:00 8 серпня у місті зафіксовані пошкодження 12 багатоповерхівок, готелю, прокуратури, пенсійного фонду, аптеки, магазинів, кафе та автомобілів.
Російська атака сталася всього через день після того, як офіційні особи з близько 40 країн зібралися в Саудівській Аравії в пошуку мирного врегулювання війни в Україні.
Покровськ розташований приблизно за 55 кілометрів на північний захід від  окупованого російськими силами міста Донецька та за 50 кілометрів від лінії фронту.
Російські військові регулярно обстрілюють українські міста, які перебувають у межах досяжності їхніх ракет, безпілотників, артилерії, РСЗО. Росія, попри докази та свідчення, з перших днів повномасштабного вторгнення заперечує відповідальність своїх військових у воєнних злочинах проти українських цивільних та військових.
Джерело: EPA-EFE, AFP, Reuters

В результаті нападу постраждали десятки мирних жителів, у тому числі ця жінка на фото, а також двоє дітей

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
традиции, фотоконкурсы, пейзажи, фотопроект, пандемия, фестивали, столкновения, суд, полиция, военная техника, Шахтер, Майдан, Александр Зубко, ВСУ, уикенд, протесты, Порошенко, Сергей Смоленцев, автомобили, Дмитрий Дятлов, природа, праздники, путешествия, Верховная Рада, Россия, Киев, война, соревнования, марш, карантин, животные, политика, портрет, Донбасс, Новый Год, учения, ДСНС, Львів, искусство, самолеты, передовая, общество, церковь, Динамо, музыка, люди, Китай, показы, зима, выборы, фотоподборки, обстрелы, НАТО, визиты, терроризм, архитектура, Зеленский, Бахмут, мир, парады, Крым, туризм, Нацгвардия, Киевщина, дизайн, культура, ВМС, солдат, #Євромайдан, живопись, футбол, сборная Украины, юмор, экология, США, выставки, город, коронавирус, Одесса, дети, технологии, спорт, корабли, Карпаты, пляжи, медицина, митинги, акции, Польша, история, фотография, стихийные бедствия, авиация, Війна, Путин, ЗСУ, мода, оккупация, пожары, женщины

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36