<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати літній салат із запечених перців: рецепт від фудблогерки  На вихідних в Україні стане ще свіжіше  У перспективі мають знову з'явитися угоди щодо роззброєння з Росією, - Шольц  Українці визначилися зі ставленням до "простих жителів Росії"  Чи повернеться в Україну потужна спека: прогноз до кінця липня  Нові податки на солодкі напої: на скільки в Україні здорожчає газована вода  У Мінекономіки розповіли, скільки українців можна забронювати від мобілізаціївсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
20.07.2024   Московия   ТСН, Контракти
198 Метки:  Московия.

Вчені відтворили обличчя російського царя-вбивці Івана Грозного

Його обличчя відтворили через 440 років після смерті.

Вченим вдалося відтворити обличчя сумнозвісного російського царя-вбивці Івана Грозного через 440 років після його смерті: який вигляд насправді мав диктатор.

Цифрова реконструкція зовнішності першого російського царя була зроблена на основі його черепа та комбінації методів, зокрема з використанням даних живих донорів. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Проце пише Daily Star.

Грозний помер 1584 року, а 1963-го його могилу розкопав вчений Михайло Герасимов.

Бразильський експерт із графіки та головний автор нової роботи Сісеро Мораєс розповів: "Згідно з дослідженням доктора Герасимова, схоже, що Іван вів безладний спосіб життя, надмірно харчуючись і зловживаючи алкоголем. Це, мабуть, погіршило його стан останніми роками життя. Це контрастує з тим, який він мав вигляд у молодості, коли його описували як високого зросту, з гарним волоссям, широкими плечима, сильними м'язами та приємним обличчям. Цікавий факт полягає в тому, що в його організмі було виявлено велику кількість ртуті, що спричинило підозру на отруєння. Але з огляду на звички того часу її могли використовувати для лікування якихось проблем зі здоров'ям".

Сумнозвісний лідер, який перетворив свою країну на імперію, був відомий своїм варварством – він четвертував підданих, варив їх живцем і розривав на частини кіньми.

Кажуть, що він навіть забив до смерті свого сина, розгнівавшись після того, як його звинуватили в тому, що він ударив вагітну дружину принца, що призвело до викидня.

Нагадаємо, раніше вчені відтворили загадкове обличчя мумії "позолоченої леді" через 1500 років після її смерті. Ще одна постать "воскресла з мертвих" у цифровому форматі.

Іван Грозний / Фото: Cicero Moraes/Pen News

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
зима, церковь, акции, полиция, фотоподборки, фестивали, животные, медицина, выставки, солдат, Динамо, Майдан, спорт, Зеленский, Киев, Новый Год, живопись, США, праздники, Россия, Дмитрий Дятлов, фотопроект, история, архитектура, музыка, корабли, путешествия, пожары, Нацгвардия, Сергей Смоленцев, оккупация, фотоконкурсы, соревнования, природа, футбол, Порошенко, Крым, суд, Киевщина, коронавирус, Бахмут, марш, культура, политика, карантин, пляжи, учения, автомобили, война, Верховная Рада, пейзажи, тест-драйв, протесты, Одесса, дети, Китай, технологии, самолеты, митинги, Путин, стихийные бедствия, ЗСУ, ВМС, визиты, сборная Украины, авиация, терроризм, #Євромайдан, передовая, уикенд, пандемия, город, Війна, юмор, Донбасс, общество, мода, Польша, показы, столкновения, военная техника, мир, дизайн, женщины, Львів, традиции, портрет, ДСНС, Карпаты, люди, Шахтер, экология, выборы, обстрелы, фотография, Александр Зубко, ВСУ, туризм, искусство, НАТО

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36