НОВИНИ ДНЯ: 23 серпня в Києві буде найпрохолодніший день тижня, попереду - нова хвиля спеки  Путін вже зовсім скоро буде змушений оголосити "таємну" мобілізацію — BILD  Кокосове печиво: рецепт смачної випічки без борошна  Синоптикиня розказала, яка погода буде в Україні на День Прапора  Ситуація надзвичайно напружена: військовий назвав, у чому РФ має тотальну перевагу на Сході  Росіяни шоковані через наступ ЗСУ в РФ: у Путіна готують людей до "нової нормальності"  Де буде похолодання та дощ: прогноз погоди в Україні на 23 серпнявсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
17.08.2024   Юпітер і Марс   ТСН, Контракти
1202 Метки:  Юпітер і Марс.

Астрономи зафіксували "подвійну планету" Юпітер і Марс

Астрономи з усього світу спостерігали за рідкісним явищем

14 серпня астрофотографи були захоплені рідкісним явищем на небі: Юпітер і Марс наблизилися настільки, що виглядали як "подвійна планета". Це планетарне "з’єднання" буде повторюватися лише у 2033 році. Щоб зафіксувати це унікальне явище, фотографи мали час лише кілька годин до сходу сонця. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомляє Space.com.

У ту ніч Юпітер досяг яскравості -2,2 за зоряною шкалою, а Марс – +0,8. Найбільша планета Сонячної системи була в 16 разів яскравіша за Червону планету. Попри це, астрофотографи змогли створити чудові знімки.

Про це повідомляє Space.com.

Фотограф Джош Дурі поділився враженнями, зазначивши, що побачене було фантастичним. Йому вдалося зняти Юпітер і Марс з вершини пагорба Гластонбері-Тор у Великій Британії.

Астрофізик Джанлука Масі з проєкту Virtual Telescope здійснив пряму трансляцію події з Мачіано, Італія, і зробив детальні знімки Юпітера та Марса. Лоренцо Ді Кола також зафіксував планети, які можна було побачити неозброєним оком у сузір’ї Тельця.

Ді Кола створив композиційне зображення з дев’яти фотографій, що показують рух планет по небі. На знімках видно супутники Юпітера: Ганімед і Калісто розташовувалися поблизу планети, а Іо і Європа були між Юпітером і Калісто. На фото Юпітер праворуч, а Марс ліворуч. Ганімед виглядає як маленька цятка в нижній лівій частині Юпітера, а вище — три світлові точки: Іо, Європа і Калісто.

Колишній астронавт Кріс Гедфілд поділився знімками Юпітера і Марса, зробленими його другом Ендрю Йі, на яких планети сяють над Торонто, Канада.

Нагадаємо, у ніч на 17 серпня над Україною, крім ракет і дронів, спостерігалося ще одне небесне явище — ймовірно, метеор.

 

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
протесты, история, Россия, ДСНС, Карпаты, Динамо, Польша, искусство, выставки, Нацгвардия, фотография, Війна, пляжи, фестивали, фотоконкурсы, передовая, митинги, терроризм, зима, столкновения, парады, мир, политика, технологии, Крым, культура, корабли, Путин, экология, дети, Верховная Рада, путешествия, Шахтер, уикенд, футбол, учения, общество, архитектура, карантин, обстрелы, НАТО, Львів, Донбасс, #Євромайдан, портрет, музыка, США, ЗСУ, живопись, марш, оккупация, юмор, сборная Украины, визиты, суд, Сергей Смоленцев, туризм, самолеты, пожары, автомобили, фотопроект, природа, праздники, Порошенко, Зеленский, соревнования, Бахмут, пейзажи, ВСУ, ВМС, военная техника, война, Париж, женщины, Киевщина, пандемия, дизайн, Майдан, Киев, полиция, солдат, коронавирус, выборы, город, стихийные бедствия, акции, Дмитрий Дятлов, Китай, Одесса, фотоподборки, спорт, традиции, медицина, мода, церковь, Новый Год, Александр Зубко, животные, люди, авиация

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36