НОВИНИ ДНЯ: У Франції обрали нового прем'єр-міністра: що про нього відомо  Зеленський зізнався, чи попереджав Байдена про Курську операцію  "Вже повіває свіжим повітрям": синоптикиня прогнозує до +12° в Україні  Держдеп відповів на погрози Лаврова порадою вивести війська з України  Шольц анонсував передачу Україні ще 17 систем ППО IRIS-T  У Путіна зробили нову заяву про війну та діалог  В Україні у п'ятницю переважно без опадів, до +28°всі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
04.09.2024   Україна, Львів   ДСНС, РБК-Україна, Контракти
615 Метки:  Львів, Україна.

Ворог поцілив по серцю міста. Який вигляд має Львів після комбінованої атаки

Російська армія цієї ночі завдала ударів по Львову, поціливши по самому серцю міста. Більшість постраждалих об'єктів - це історична спадщина, кількість постраждалих вимірюється десятками, а серед жертв є діти. Зруйновані будинки, пошкоджені заклади освіти та охорони здоров'я.

РБК-Україна в матеріалі пише, який вигляд має Львів після обстрілу. Про це повідомляють Контракти.UA

Загалом по Львову було два важких влучання. Про пожежі через атаку по місту влада повідомила рано в ранці. Зокрема сталося загоряння житлових будинків в районі головного вокзалу. Багато вибитих вікон зафіксували в районі вулиць Коновальця, Братів Міхновських, Мельника.

За словами мера міста Андрія Садового, під атаку потрапили два райони - Франківський та Залізничний. Удар був по історичній частині міста. Триває розбір завалів, пожежі місцями й досі гасять. За його словами, "якою буде кінцева ситуація важко зрозуміти".

Також Садовий заявив, що дві школи сьогодні навчання не розпочнуть, там повилітало багато вікон: учні Арніки та 17 залишаються вдома.

"Більшість пошкоджених об'єктів - це все історична спадщина. 70 будинків загалом зазнали уражень...Так виглядає, що це була комбінована атака. І ракети й дрони", - повідомив Садовий в ефірі телемарафону, зазначивши, що такої атаки по місту не було давно.

Кадри руйнівних наслідків оприлюднив в мережі й президент Володимир Зеленський.

"Кожен наш партнер у світі, який допомагає Україні з ППО, є справжнім захисником життя. І кожен, хто переконує партнерів дати Україні більше далекобійності, щоб відповідати на терор справедливо, працює для недопущення саме таких російських терористичних ударів по українських містах. Терор потрібно зупинити", - написав президент під фото.

За інформацією голови ОВА Максима Козицького, через нічну атаку у Львові пошкоджені щонайменше сім пам'яток архітектури місцевого значення. Мова йде про памʼятки на вулицях Коновальця та Кокорудза. Усі будинки розташовані в історичному ареалі та буферній зоні ЮНЕСКО. Вони є у державному реєстрі нерухомих пам’яток України.

Відомо, що в місті уражено 2 медзаклади. Зокрема на вулиці Коновальця постраждав обласний Центр спортивної медицини і реабілітації. Пошкоджена його історична будівля. Вибиті понад 70 вікон. Від ударної хвилі повиносило рами. У шести кабінетах впала стеля. Відірвані батареї. Понищені компʼютери та медична апаратура.

"Нагадаю, Центр розташований у віллі Юзефи Франц, яка датується 1893 роком, і є памʼяткою архітектури місцевого значення", - акцентував Козицький.

Внаслідок ворожого обстрілу в місті також зазнав ушкоджень храм ПЦУ Святого Юрія Переможця на вул. Чернівецькій.

Загалом по місту в більшості пошкоджені багатоквартирні та приватні будинки, автомобілі. Крім того, за даними ДСНС, уламки ракети виявили на території міжнародного аеропорту "Львів". За попередньою інформацією інфраструктура аеропорту не пошкоджена.

Нагадаємо, що в ніч на 4 вересня війська РФ здійснили чергову комбіновану атаку по Україні. Ворог використав "Шахеди", крилаті та балістичні ракети, зокрема Х-47 М2 "Кинджал". Найбільше руйнувань зазнав Львів. Там, за останніми даними, 45 постраждалих. Ще сім людей загинули, троє з них діти. Додамо, що також під ударом сьогодні був Кривий Ріг. Там значних руйнувань зазнав готель. Пошкоджені будинки тощо.

Під час підготовки матеріалу використовувалися: дані міськради Львова, мера Львова Андрія Садового, голови Львівської ОВА Максима Козицького, президента Володимира Зеленського та ДСНС.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
митинги, фотография, дизайн, карантин, ЗСУ, уикенд, архитектура, самолеты, полиция, природа, соревнования, Бахмут, протесты, искусство, ДСНС, Одесса, туризм, Війна, Александр Зубко, фотоподборки, корабли, столкновения, Дмитрий Дятлов, город, культура, коронавирус, экология, живопись, спорт, животные, праздники, Китай, история, церковь, Нацгвардия, пандемия, выставки, пейзажи, дети, Новый Год, США, портрет, марш, ВМС, Карпаты, зима, авиация, Донбасс, #Євромайдан, визиты, Зеленский, Верховная Рада, Майдан, технологии, Киев, учения, музыка, НАТО, медицина, Порошенко, женщины, футбол, автомобили, пляжи, фотоконкурсы, Путин, фестивали, выборы, фотопроект, общество, путешествия, война, Киевщина, солдат, терроризм, пожары, Шахтер, обстрелы, стихийные бедствия, политика, Сергей Смоленцев, традиции, оккупация, Львів, ВСУ, Россия, сборная Украины, суд, люди, мир, Київ, Динамо, юмор, передовая, мода, Крым, Польша, военная техника, Париж, акции

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36