НОВИНИ ДНЯ: План закінчення війни і неминуче покарання Путіна: головне із інтерв’ю Зеленського NBC News  Атака на Полтаву: Зеленський розповів, як сталася трагедія  Монголія поважає Путіна більше, ніж міжнародне право, - Зеленський  Ці два продукти псують смак і структуру м'ясних котлет: у жодному разі їх не додавайте  Зеленський повідомив, що з мобілізацією в Україні зараз  ССО розгромили російську колону на Курщині: який результат   Зеленський повідомив, коли Україна підготує детальний план закінчення війнивсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
06.09.2024   Велика Британія   ТСН, Контракти

Цей день в історії: як прощалися з принцесою Уельською Діаною

6 вересня 1997 року відбувся похорон Діани, принцеси Уельської.

Діана загинула 31 серпня 1997 року в результаті травм, які були отримані в автомобільній аварії в тунелі Pont de l'Alma в Парижі. Принцеса їхала на задньому сидінні разом зі своїм коханцем Доді аль-Фаєдом, вони обидвоє не були пристебнуті. Доді і водій Мерседес-Бенц S280 Анрі Поль, були оголошені загиблими на місці події, принцеса Діана була доправлена до лікарні, де померла, а охоронець Діани і Аль-Фаєда, Тревор Ріс-Джонс, єдиний залишився серед живих.

Її труну, задраповану королівським прапором, було доставлено до Лондона з Парижа, вона була доставлена до приватного моргу, а потім поміщена до Королівської каплиці Сент-Джеймсському палацу. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

5 вересня королева Єлизавета II вшанувала пам'ять принцеси Діани в прямій телетрансляції. Похорон принцеси Уельської відбувся у Вестмінстерському абатстві 6 вересня.

Її сини — принци Вільям і Гаррі — разом із колишнім чоловіком принцом Чарльзом, чоловіком королеви Єлизавети II герцогом Единбурзьким, братом Діани Чарльзом Спенсером йшли під час траурної процесії позаду її труни. Сер Елтон Джон виконав на церемонії переписану на честь Діани пісню Candle in the Wind 1997 і це був єдиний раз в історії, коли пісня виконувалася їм наживо. Сингл випустили в тому ж 1997 році, а дохід від нього передали на благодійні цілі фондів, яким допомагала принцеса.

Пізніше того ж дня відбулося поховання в приватному порядку. Були присутні колишній чоловік Діани, сини, мати, брати і сестри, близький друг і священник.Тіло Діани було одягнене в чорну сукню з довгими рукавами, розроблену Кетрін Вокер, яку Діана придбала за кілька тижнів до трагедії. Набір чіток з намистин, які вона отримала від матері Терези був поміщений в її руки. Похоронний процес був забезпечений 2-м батальйоном королівського полку принцеси Уельської, якому була вручена честь нести труну принцеси через острів. Діана була полковником полку від 1992 до 1996 року.

Поховали Діану на острові на території парку Альторп, сімейного будинку Спенсерів, церемонія відбувалася в приватному порядку. Хоча спочатку планувалося, що тіло принцеси буде спочивати в сімейному склепі Спенсерів у місцевій церкві неподалік від Грейт Брінгтон, але Чарльз Спенсер сказав, що він стурбований громадською безпекою і натиском відвідувачів, які можуть переповнити Грейт Брінгтон. І ухвалив рішення, що його сестру поховають там, де за її могилою буде легко доглядати і її синам Вільяму та Гаррі, і Спенсери зможуть відвідувати її.

Французьке судове розслідування пізніше встановило, що аварія сталася з вини водія, в крові якого було знайдено сліди алкоголю і психотропних засобів, що відпускаються за рецептом лікаря. А в лютому 1998 року Мохамед Аль-Фаєд, батько Доді Фаєда, публічно заявив, що автокатастрофа, в якій загинув його син, була спланованою і звинуватив в цьому МІ-6 і герцога Единбурзького. Розслідування тривало від 2004 до 2008 року, в його результаті було встановлено, що водій перевищив швидкість автомобіля, щоб сховатися від папараці, які переслідували принцесу Діану.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
Київ, животные, зима, фотоподборки, общество, солдат, Сергей Смоленцев, Киев, Зеленский, Путин, Одесса, Дмитрий Дятлов, история, фотография, Бахмут, город, #Євромайдан, пожары, авиация, медицина, США, фотопроект, мир, пляжи, мода, Майдан, искусство, ВМС, женщины, Карпаты, обстрелы, политика, церковь, Париж, дизайн, футбол, акции, дети, Новый Год, технологии, Крым, ВСУ, визиты, марш, терроризм, стихийные бедствия, передовая, соревнования, Війна, Донбасс, Нацгвардия, ДСНС, Динамо, учения, уикенд, традиции, пейзажи, люди, митинги, корабли, Россия, музыка, самолеты, НАТО, праздники, суд, спорт, ЗСУ, юмор, столкновения, путешествия, туризм, Львів, выставки, автомобили, коронавирус, экология, Польша, архитектура, Шахтер, живопись, сборная Украины, природа, культура, полиция, протесты, Александр Зубко, фестивали, фотоконкурсы, выборы, Порошенко, портрет, пандемия, Киевщина, Китай, война, оккупация, карантин, военная техника, Верховная Рада

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36