НОВИНИ ДНЯ: Призовники мають у 17 років стати на облік, в іншому разі – штраф: законопроєкт  Картопляні крокети: рецепт оригінального гарніру  Шольц вирішив поговорити з Путіним: у Кремлі відреагували  Коли буде бабине літо 2024: синоптик сказала, чи чекати потепління у жовтні  Демобілізація в Україні: військовий відповів, чи реально це зараз  Салат, з яким ви забудете про "Олів'є": рецепт зі старого журналу, який підійде на щодень і на свято  Бабине літо у жовтні: синоптикиня дала прогноз, чи варто його чекативсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
03.10.2024   Україна Київ   РБК-Україна, Контракти

Новий генсек НАТО приїхав до Києва та зустрівся із Зеленським

У четвер, 3 жовтня, новий генеральний секретар НАТО Марк Рютте приїхав з робочим візитом до України. Він вже встиг зустрітися з президентом Володимиром Зеленським.

Про це пише кореспондент РБК-Україна. Про це повідомляють Контракти.UA.

Зараз Рютте проводить спільну прес-конференцію із президентом Володимиром Зеленським.

Рютте - генсек НАТО

Країни-члени НАТО розглядали кілька кандидатур на посаду генерального секретаря, серед яких був і міністр оборони Великої Британії Бен Воллес, однак його кандидатуру не підтримали США.

Зрештою, після тривалих перемовин і подолання незгоди з боку Угорщини, Туреччини та Словаччини, на цю посаду було обрано колишнього прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте. 1 жовтня Єнс Столтенберг офіційно передав йому повноваження генерального секретаря НАТО.

Марк Рютте підкреслив, що Україна має право на самооборону відповідно до міжнародного права, навіть якщо це включає дії за межами її кордонів.

При цьому Рютте заявив про необхідність підтримки України та наближення її до членства в НАТО. Він підкреслив, що без незалежної та сильної України в Європі не буде надійної безпеки.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
фотография, карантин, Зеленский, политика, церковь, выборы, Україна, Китай, суд, авиация, Россия, ЗСУ, Бахмут, пляжи, традиции, коронавирус, история, Киевщина, Київ, НАТО, фестивали, передовая, оккупация, уикенд, военная техника, пожары, Париж, Дмитрий Дятлов, живопись, медицина, экология, портрет, фотопроект, люди, пандемия, пейзажи, искусство, стихийные бедствия, город, общество, самолеты, Александр Зубко, Нацгвардия, путешествия, протесты, Львів, США, Одесса, столкновения, автомобили, Новый Год, Динамо, культура, Путин, Порошенко, юмор, корабли, дети, Сергей Смоленцев, Киев, технологии, мир, ВМС, акции, #Євромайдан, спорт, природа, праздники, марш, обстрелы, учения, футбол, соревнования, архитектура, терроризм, сборная Украины, зима, митинги, мода, дизайн, Верховная Рада, ДСНС, женщины, война, визиты, фотоподборки, фотоконкурсы, животные, Шахтер, Польша, полиция, Війна, музыка, солдат, выставки, туризм, ВСУ, Донбасс, Крым, Майдан