НОВИНИ ДНЯ: Чи готує РФ наступ з метою захоплення Запоріжжя: відповідь експерта  Помідори на зиму без оцту та стерилізації: дуже смачний і простий рецепт  Вчені з’ясували, чому відбувається "витік" атмосфери Землі  Перепис населення в Україні: чи будуть видавати дані карток і до чого тут мобільні вишки  Призовники мають у 17 років стати на облік, в іншому разі – штраф: законопроєкт  Картопляні крокети: рецепт оригінального гарніру  Шольц вирішив поговорити з Путіним: у Кремлі відреагуваливсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
03.10.2024   Україна Київ   РБК-Україна, Контракти

Новий генсек НАТО приїхав до Києва та зустрівся із Зеленським

У четвер, 3 жовтня, новий генеральний секретар НАТО Марк Рютте приїхав з робочим візитом до України. Він вже встиг зустрітися з президентом Володимиром Зеленським.

Про це пише кореспондент РБК-Україна. Про це повідомляють Контракти.UA.

Зараз Рютте проводить спільну прес-конференцію із президентом Володимиром Зеленським.

Рютте - генсек НАТО

Країни-члени НАТО розглядали кілька кандидатур на посаду генерального секретаря, серед яких був і міністр оборони Великої Британії Бен Воллес, однак його кандидатуру не підтримали США.

Зрештою, після тривалих перемовин і подолання незгоди з боку Угорщини, Туреччини та Словаччини, на цю посаду було обрано колишнього прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте. 1 жовтня Єнс Столтенберг офіційно передав йому повноваження генерального секретаря НАТО.

Марк Рютте підкреслив, що Україна має право на самооборону відповідно до міжнародного права, навіть якщо це включає дії за межами її кордонів.

При цьому Рютте заявив про необхідність підтримки України та наближення її до членства в НАТО. Він підкреслив, що без незалежної та сильної України в Європі не буде надійної безпеки.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
Киевщина, пляжи, столкновения, Бахмут, пейзажи, полиция, терроризм, военная техника, Дмитрий Дятлов, Карпаты, Донбасс, дизайн, Россия, Зеленский, Україна, ДСНС, марш, учения, Майдан, технологии, Путин, политика, искусство, праздники, Новый Год, фестивали, фотография, путешествия, Львів, фотопроект, люди, футбол, юмор, авиация, туризм, фотоконкурсы, стихийные бедствия, коронавирус, Верховная Рада, #Євромайдан, США, история, Крым, дети, зима, Польша, автомобили, уикенд, ЗСУ, выборы, Киев, спорт, Шахтер, Війна, общество, церковь, ВСУ, соревнования, самолеты, мода, война, город, традиции, корабли, солдат, ВМС, мир, животные, НАТО, Александр Зубко, оккупация, архитектура, фотоподборки, Китай, визиты, выставки, пожары, карантин, Нацгвардия, Париж, протесты, культура, Сергей Смоленцев, передовая, Одесса, обстрелы, женщины, живопись, Київ, суд, Порошенко, медицина, сборная Украины, митинги, природа, портрет, пандемия, Динамо, акции, музыка