НОВИНИ ДНЯ: Трамп відзначився цинічною заявою про Зеленського і війну  Північна Корея вступає у війну: як і скільки бійців КНДР допомагатимуть Путіну вбивати українців  До якого моменту будуть заблоковані активи РФ: у Раді ЄС дали відповідь  В Україні на вихідних нічні заморозки до -5°, подекуди пройдуть дощі  В більшості областей України очікують дощі та заморозки: прогноз погоди на 19 жовтня  В Україні 18 жовтня без опадів, уночі - сильні заморозки  Киян попереджають про нічні заморозки до -3°всі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі

58-й обмін військовополоненими: додому повернулися українці, які були

95 наших людей знову вдома. Серед звільнених - 69 солдатів та сержантів та 26 офіцерів.

Координаційний штаб провів 58-й обмін військовополоненими. Додому повернулися ще 95 захисників України. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це інформує Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими у повідомленні у соціальних мережах. 

У результаті роботи Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими за дорученням президента України Володимир Зеленського з ворожого полону сьогодні вдалося звільнити ще 95 українських захисників.

Особливість цього обміну в тому, що додому повертаються чимало українців, які отримали так звані "вироки" судової системи країни-агресорки та були "засуджені": 28 до тривалих термінів, а 20 – до довічного ув’язнення за захист власної землі від агресора.

"Висловлюємо також глибоку вдячність за допомогу та різнобічну підтримку в організації обміну Об’єднаним Арабським Еміратам", - йдеться у повідомленні. 

Серед звільнених з полону сьогодні нацгвардійці, військові моряки, воїни ЗСУ, прикордонники та представники інших підрозділів Сил безпеки та оборони.

Наші хлопці захищали Маріуполь, Донеччину, Луганщину, Київщину, Харківщину, Чернігівщину, Херсонщину.

Серед звільнених - 69 солдатів та сержантів та 26 офіцерів.

Чимало наших звільнених хлопців мають серйозні захворювання та наслідки важких поранень, а також велику втрату ваги через катування та недостатнє харчування.

Це 58-й за ліком обмін, організований Координаційним штабом. У результаті нашої роботи з ворожої неволі визволено вже 3767 людей.

Нагадаємо, що всі родичі та близькі військовополонених або незаконно позбавлених волі цивільних можуть зареєструватися в Особистому кабінеті Координаційного штабу для передачі та отримання всієї необхідної інформації.

Нагадаємо,18 жовтня до України повернули 501 загиблого військового. Їхні тіла після ідентифікації передадуть рідним для поховання.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
Киевщина, Порошенко, акции, Киев, протесты, Александр Зубко, передовая, юмор, дети, традиции, США, футбол, Львів, Польша, автомобили, Зеленский, военная техника, марш, ДСНС, праздники, Україна, путешествия, коронавирус, Динамо, Путин, визиты, выборы, столкновения, Крым, пляжи, война, терроризм, Київ, ВМС, самолеты, Новый Год, технологии, Майдан, пожары, Одесса, сборная Украины, мода, история, ВСУ, Верховная Рада, фотоконкурсы, Китай, живопись, обстрелы, карантин, Нацгвардия, фотопроект, политика, пейзажи, общество, суд, солдат, Россия, Дмитрий Дятлов, музыка, учения, фестивали, Бахмут, пандемия, авиация, туризм, Війна, НАТО, Париж, природа, дизайн, люди, портрет, зима, Шахтер, церковь, мир, город, фотография, выставки, соревнования, #Євромайдан, животные, спорт, митинги, культура, Донбасс, экология, Сергей Смоленцев, архитектура, корабли, полиция, уикенд, оккупация, стихийные бедствия, фотоподборки, женщины, медицина, искусство, ЗСУ